Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danske pelsdyravlere kigger mod Kasakhstan

Dansk minkpels sælger allerede til mange lande rundt omkring i verden. Nu har Nordjyllands Pelsdyravlerforening vendt blikket mod de nyrige kasakhere.
Dansk minkpels sælger allerede til mange lande rundt omkring i verden. Nu har Nordjyllands Pelsdyravlerforening vendt blikket mod de nyrige kasakhere.

De danske pelsavlere vil eksportere dansk mink til Kasakhstan, da den centralasiatiske stat har fået gang i økonomien, og dermed har mange købelystne kunder. Det oplyser P4 Nordjylland.

Ifølge Karsten Beltoft Jørgensen, formand for Nordjyllands Pelsdyravlerforening, har Kasakhstan fanget de danske minklavleres opmærksomhed på grund af landets stigende købekraft og iskolde vintre.

“Kasakhstan er et land, hvor der er mange nyrige. Og temperaturen er så tilpas lav om vinteren, at pels allerede er en naturlig del af moden. Så derfor ser vi det som et potentielt vækstmarked. Vi har allerede afholdt modeshow i landet og lavet aftaler med flere forhandlere,” siger Karsten Beltoft Jørgensen til P4 Nordjylland.

LÆS OGSÅ: ‘Pelsauktion – Kopenhagen Fur skar en fjerdedel af priserne’

De danske pelsdyravlere har ellers haft en hård begyndelse på den igangværende auktionssæson. Efter rekordpriser og -omsætning sidste vinter, så måtte Kopenhagen Fur lukke deres pelsauktion i december før tid, da udbuddet var for stort i forhold til efterspørgslen i primært Kina.

“Udbuddet af skind er nærmest eksploderet samtidigt med, at kapaciteten i salgsleddet ikke længere vil blive udvidet så hurtigt. Boblen brister og priserne falder markant. Og denne udvikling bliver så lige nu accelereret af den milde vinter,” sagde Kopenhagen Furs adm. direktør Torben Nielsen tilbage i december.

Kilde: www.epn.dk