Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Ecco forsvarer sig mod naturkatastrofer

En oversvømmelse for to år siden har fået Ecco til at ændre strategi. De spreder nu produktionen i Thailand, så risikoen for tab mindskes.
En oversvømmelse for to år siden har fået Ecco til at ændre strategi. De spreder nu produktionen i Thailand, så risikoen for tab mindskes.

Ødelæggende oversvømmelser af en fabrik i Bangkok har fået den danske skoproducent til at ændre produktionsstrategi i Thailand. Det skriver Epn.dk ifølge Business.dk.

Da Eccos fabrik i Thailand i slutningen af 2011 blev oversvømmet, mistede virksomheden 35 procent af produktionskapaciteten, og med den nye strategi undgår Ecco at stå i en situation med måneders udfald af leverancer til kunderne.

”Den nye strategi betyder, at vi typisk kun vil have fire maskiner koncentreret på ét produktionssted. Det reducerer risikoen for udfald af leverancer,” siger Eccos kommunikationsdirektør, Steen Frentz Laursen, til Jyllands-Posten og kalder den nye plan for ’post-Thailand-strategi’.

Steen Frentz Laursen fortæller, at Eccos nye risikovurdering tilsiger, at virksomheden ikke længere vil have en tredjedel af produktionskapaciteten samlet ét sted.

Ecco har således øget antallet af maskiner i Slovakiet og genåbnet virksomhedens fabrik i Portugal. Eneste sted, hvor planen ikke er implementeret, er i Indonesien, hvor Ecco vurderer, at risikoen for naturkatastrofer ikke er høj.

Kilde: Epn.dk