Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Bangladesh hæver mindstelønnen

Fabriksejerne har accepteret at sætte mindstelønnen for ansatte op efter voldelige protester og pres fra premierministeren.
Fabriksejerne har accepteret at sætte mindstelønnen for ansatte op efter voldelige protester og pres fra premierministeren.

Tekstil- og tøjproducenterne i Bangladesh er gået med til at hæve mindstelønnen for de omkring fire millioner ansatte på landets tusindvis af tøjfabrikker. Det skriver Børsen.

Lønnen sættes op til 5.300 taka om måneden (ca. 375 kr.). I øjeblikket ligger mindstelønnen på 210 kroner.

Arbejderne havde forlangt en forhøjelse til 570 kroner.

Ordre fra ministeren

Aftalen kom i stand onsdag aften efter et møde mellem arbejdsgiverne og landets premierminister, Sheikh Hasina. Hun krævede et løft i lønnen på baggrund af en anbefaling fra et regeringsudvalg.

”På mødet beordrede premierministeren arbejdsgiverne til at indføre nye mindstelønninger med virkning fra december,” siger arbejdsminister Mikail Shipar.

LÆS OGSÅ: ”Et halvt år efter Rana Plaza-ulykken – sådan står det til”

Inden mødet med regeringslederen var fabriksejerne kun indstillet på at løfte de ansattes løn til cirka 320 kroner.

Tekstilarbejdere har flere gange de seneste måneder nedlagt arbejdet og gennemført demonstrationer med krav om mere i lønposen.

Voldsomme sammenstød

Så sent om onsdag var der for tredje dag i træk voldelige sammenstød mellem politiet og tusindvis af ansatte fra omkring 250 tekstilfabrikker i hovedstaden Dhaka.

Politiet affyrede både gummikugler og brugte tåregas mod demonstranterne. Omkring 100 personer blev såret.

Trods forhøjelsen er tekstilarbejdere i Bangladesh fortsat blandt de lavest aflønnede i verden. Og fagforeninger i landet er utilfredse med det nye lønniveau, som de anser for at være alt for lavt.

Kilde: Børsen.dk