Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Louis Vuitton sætter navn på ny chefdesigner

Louis Vuitton har netop annonceret, at Nicolas Ghesqière, der har tilbragt 15 år hos Balenciaga, bliver ny chefdesigner på kvindesiden.
Louis Vuitton har netop annonceret, at Nicolas Ghesqière, der har tilbragt 15 år hos Balenciaga, bliver ny chefdesigner på kvindesiden.

Louis Vuitton har netop annonceret, at Nicolas Ghesquière er tiltrådt som kreativ direktør for modehusets damemode.

“Han vil bibringe en moderne kreativ vision til husets damekollektioner, mens han bygger videre på værdierne – raffinement, know-how og høj kvalitet – som har  været i hjertet af Louis Vuitton siden 1854,” lyder det i den officielle pressemeddelelse om ansættelsen.

Nicolas Ghesquière har været kreativ direktør hos Balenciaga i 15 år frem til 2012 og afløser hos Marc Jacobs i designdirektørstolen hos Louis Vuitton. Han blev i 2000 hædret med titlen som årets avantgarde-designer ved Vogue Fashion Awards, mens han året efter modtog prisen som årets womenswear-designer fra CFDA, det amerikanske moderåd.

“Louis Vuitton har for mig altid været det inkarnerede symbol på ultimativ luksus, innovation og udforskning. Jeg er meget beæret over at blive betroet den tillidsfulde post, og jeg er stolt over at blive en del af historien om denne fantastiske maison. Vi deler værdier og visioner, og jeg kan ikke vente med at blive en del af teamet. Sammen bygger vi mærkets fremtid, alt imens vi fastholder dets ædle arv,” lyder det fra den nyslåede kreative direktør i en pressemeddelelse.

Den første damekollektion, Nicolas Ghesquière designer for Louis Vuitton, bliver præsenteret i Paris i marts 2014.