Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danske Minimum sælger Minus

Minimum minus Minus. Minimum sælger Minus A/S til den selvsamme ledelsesduo, der trådte til for et års tid siden. De nye ejere vil fokusere på kvalitetsstyrkelse og et stærktere produkt-DNA.
Minimum minus Minus. Minimum sælger Minus A/S til den selvsamme ledelsesduo, der trådte til for et års tid siden. De nye ejere vil fokusere på kvalitetsstyrkelse og et stærktere produkt-DNA.

Aarhus-succesen Minimum sælger dametøjsmærket Minus fra porteføljen. Irena Riberholt Jørgensen og Chalotte Kjær Bruun købte sig delvist ind i den ligeledes aarhusbaserede virksomhed Minus A/S i fjor, og nu har de overtaget alle aktier i selskabet efter Minimum.

”Irena og Chalotte har fra starten af været en del af ejerkredsen i Minus. At de nu kommer til at eje hele virksomheden, er vi meget tilfredse med,” oplyser direktør og indehaver af Minimum Jacob Fisker i en pressemeddelelse til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: Aarhusianske Minimum stormer fremad

De to nye ejere Irena Riberholt Jørgensen og Chalotte Kjær Bruun ser overtagelsen som et stort privilegium:

”Vi har fra start set et stort potentiale i Minus, og det har den positive reaktion fra nye eksportmarkeder også bekræftet,” siger ejerne i pressemeddelelsen.

Kursen er sat – for begge parter

En ny kurs med fokus på kvalitet og et stærkere produkt-DNA har ifølge ejerne også høstet mærkbare, positive reaktioner fra slutforbrugeren. Det er nu planen at fortsætte arbejdet i den retning.

”Vi har gennem det sidste års tid været i gang med at redefinere Minus, specielt i forhold til et styrket kvalitetsniveau samt et stærkt produkt-DNA. Den plan følger vi fortsat,” forklarer de nye ejere.

LÆS OGSÅ: Minimum overtager Junk De Luxe

Hos Minimum ser man overtagelsen som en mulighed for at fokusere yderligere på den vækst, virksomheden ifølge pressemeddelelsen oplever:  

”Vi oplever lige nu så kraftig en vækst i Minimum, at vi er nødt til at fokusere vores kræfter på de udfordringer, der ligger i at have en hurtigt voksende virksomhed, så muligheden for en overdragelse af Minus kunne vi kun byde velkommen,” siger Jacob Fisker.

Minimum, Minus og Junk de Luxe

Minimum laver tøj til både kvinder og mænd og blev grundlagt i 1997 af Peder Tang og Jacob Fisker. Dametøjsmærket Minus blev grundlagt i 1998 af Bente Tang og Anja Jønsson – der i øvrigt er hhv. Peder Tangs søster og Jacob Fiskers hustru – og blev delvist opkøbt i 2010 af Minimum-ejerne, mens de to kvinder fortsatte som medejere og ledelse.

I juni 2012 købte to partnere – Irena Riberholt Jørgensen og Chalotte Kjær Bruun – sig ind i Minus, og nu har de altså købt Minimum helt ud.

Junk de Luxe, der som Minimum laver tøj til både kvinder og mænd, blev grundlagt i Aarhus i 1986 af Thomas Gundorph. Minimum-drengene Peder Tang og Jacob Fisker købte Junk de Luxe tidligere i år.