Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Danske New Generals åbner 32 butikker i Kina

Den danske bæredygtige børnetøjsvirksomhed åbner 32 kinesiske butikker i samarbejde med en lokal investeringspartner, første butik står klar til foråret.
Den danske bæredygtige børnetøjsvirksomhed åbner 32 kinesiske butikker i samarbejde med en lokal investeringspartner, første butik står klar til foråret.

Den danske børnetøjsvirksomhed New Generals har indgået aftale med et kinesisk investeringsselskab om at åbne i alt 32 New Generals-butikker i Kina i løbet af de næste fem år.

“Detailbranchen har det stadig svært i Europa, og vi har valgt ikke at sidde stille og vente på, at det forandrer sig. I stedet retter vi blikket mod Asien, hvor New Generals i forvejen er meget populært, og hvor vi er sikre på der er et ordentligt vækstmarked for vores produkter,” lyder det fra New Generals’ adm. direktør Majbrit Weidemann.

Seks måneders forhandlinger

Det har taget et halvt år at få kontrakten på plads med den kinesiske partner, som direktøren af konkurrencehensyn ikke ønsker at opgive navnet på, og Majbrit Weidemann er godt tilfreds med resultatet:

“Vores ambition har altid været, at New Generals skal være et globalt mærke, og aftalen giver os en helt unik mulighed for at bryde igennem på et marked, vi ikke ville bevæge os ind på alene.”

Første butik åbner i foråret 2014

Planen er, at den første butik skal åbne i et indkøbscenter i foråret 2014, men præcist hvor den åbner, ved direktøren endnu ikke, oplyser hun til FashionForum, for hun vil hellere vente på den rigtige lokation end åbne for enhver pris:

”Det er derfor, vi ikke kan sige endnu, om det bliver marts, april eller maj, vi åbner. Vi går benhårdt efter at åbne den første butik på en A-position, og det betyder typisk i Kina, at man kommer ind på et afbud i sidste øjeblik, for det er svært at komme ind de rigtige steder,” siger direktøren, der dog allerede nu ved, at butikkerne kommer til at åbne i shoppingcentre:

”Vi går efter de rigtige placeringer fra starten. Vi vil hellere vente end at ryge i kælderen, og vi har helt sikkert placeringen af den første butik på plads inden for en måned.”

Opdaget i Barneys New York

New Generals blev selv kontaktet af den kinesiske partner, der ønskede at investere i europæisk børnetøj og bringe det til Kina, fordi de var faldet over den bæredygtige danske virksomhed i stormagasinet Barneys i New York.

“Vores fantastiske økologiske kvaliteter og unikke udtryk er det, der har fået kineserne til at kigge vores vej. Vi skiller os ud, og de tror, ligesom vi gør det, at det er nødvendigt med en meget stærk identitet for at overleve I det nuværende miljø for en gros- og detailhandel, også i Kina,” siger Majbrit Weidemann

Den første New Generals-butik åbner I Kina I foråret 2014, og yderligere to butikker forventes åbnet i efteråret samme år. Planen er at åbne 32 butikker i Kina over de næste fem år. Der er tale om en samarbejdsaftale, hvor den kinesiske partner ejer butikkerne, mens New General stadig ejer såvel brandet som trademarkrettighederne i Kina – såvel som mærkets kinesiske hjemmesider.