Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Anne Sofie Madsen vinder Dansk Design Talent 2013

Det blev en meget overvældet Anne Sofie Madsen, der løb med den flotte pengepræmie - og æren, selvfølgelig - første gang, Magasin uddeler deres årlige talentpris.
Det blev en meget overvældet Anne Sofie Madsen, der løb med den flotte pengepræmie - og æren, selvfølgelig - første gang, Magasin uddeler deres årlige talentpris.

“Det her kan hjælpe mig til at få fodfæste,” lyder det fra en glad – og meget overrasket – Anne Sofie Madsen til FashionForum.

Vi fanger den nyudklækkede talentprisvinder få minutter efter, at HKH Kronprinsesse Mary har udnævnt hende til at modtage – foruden hæderen – en check på 500.000 kr. fra Magasin Fonden til at afholde et modeshow.

Hun stak altså af fra de tre andre finalister, Asger Juel Larsen, Nikoline Liv Andersen og Astrid Andersen, med sin kollektion, der med inspiration fra blandt andet My Little Pony var tiltænkt musen Oh Lands Wishbone-tour.

Uventet sejr

Kollektionen var tidligere på aftnen blevet præsenteret i lighed med de andre finalisters ved en storstilet gallamiddag på Statens Museum for Kunst i København, og Anne Sofie Madsen havde slet ikke regnet med at vinde – nej, hun havde faktisk lavet andre planer fredag morgen, førend hun erfarede, at hun skulle med arrangørerne i Go’Morgen Danmark på TV 2.

“Jeg havde faktisk planlagt et fotoshoot i morgen tidlig, for jeg vinder aldrig noget. Det her kom virkelig som en kæmpeoverraskelse,” lyder det fra designeren til FashionForum. Hun fortsætter:

“Med præmien gælder det for mig om at finde en måde at fortsætte med at lave det, jeg gør allerede, og forene det med at komme videre ud over stepperne. Uden at ende med at lave t-shirtkollektioner, vel at mærke. Jeg vil helt sikkert holde fast i at lave, det jeg gør nu. Nu kan jeg bare lave et endnu vildere show til Copenhagen Fashion Week til februar.”

Glad modeugedirektør

Og det glæder Anne Christine Persson, udviklingsdirektør i Copenhagen Fashion Week, der har fulgt Anne Sofie Madsen i flere år.

“En kapitalindsprøjtning i den størrelsesorden er simpelthen så vigtig – især for en up and coming designer. Det er hårde odds, man er oppe imod som modeiværksætter i dag,” siger udviklingsdirektøren til FashionForum, inden hun videre forklarer, at et sådant sekscifret pengebeløb ganske enkelt kan betyde liv eller død for en ung designers karriere:

“Der står ikke længere en venlig bankrådgiver klar med en kassekredit, når der skal produceres nye varer, så præmien er foruden et kæmpeskulderklap også, at Anne Sofie Madsen kan nå en vis volumen.”

Afgået IC Companys-direktør som mentor

Anne Sofie Madsen har gennem designprocessen op til prisoverrækkelsen haft Charlotte Eskildsen, chefdesigner for Designers Remix, som mentor, og efter konkurrencen får vinderen mulighed for at sparre med endnu en mentor med baggrund i IC Companys, nemlig tidligere adm. direktør for den store danske modekoncern, Niels Mikkelsen.

Han glæder sig til at arbejde sammen med Anne Sofie Madsen og mener, hans rolle i høj grad bliver at hjælpe den unge designer med at afklare sine mål:

“Jeg tror, mere end jeg skal decideret hjælpe hende med at vækste, skal jeg bidrage med spørgsmål, der kan hjælpe hende med at finde ud af, hvilken retning hun vil i, og først og fremmest hjælpe hende med at lukke de døre, der ikke fører nogen vegne,” lyder det fra den tidligere koncerndirektør – og nye talentmentor – til FashionForum.

“Det allervigtigste er at undersøge, hvad hun drømmer om. For hun er et fantastisk stort talent.”