Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ny diplomuddannelse på TEKO

VIA University College i Herning udbyder ny diplomuddannelse i Design og Business med opstart i februar 2014.
VIA University College i Herning udbyder ny diplomuddannelse i Design og Business med opstart i februar 2014.

I sidste uge kunne vi berette, at KEA fra 2014 lancerer en ny diplomuddannelse med titlen ”Design & Business” og nu følger TEKO (VIA University College) trop med en diplom med samme titel.

Uddannelsen er målrettet ansatte, som i forvejen har en uddannelse på minimum akademiniveau, og som nu ønsker flere kompetencer. Typisk vil det være designteknologer, men kan også være multimediedesignere, håndarbejdslærere og andre med tilsvarende uddannelsesniveau. Det skriver VIA University College på deres hjemmeside.

”Både designere og salgsmedarbejdere, som er uddannet designteknologer, er stærke på deres faglige felt, men flere sidder i dag med ledelsesansvar og skal også varetage kommunikationen af virksomhedens brand og kunne argumentere for deres eget design. Her kan videreuddannelsen styrke praksis,” siger Anne Mette Zachariassen, der er direktør ved Højskolen for Kreative Erhverv, VIA University College på højskolens hjemmeside.

LÆS OGSÅ: ”Skræddersy din efteruddannelse på KEA”

Diplomuddannelsen i design og business skal give medarbejdere i mode- og livsstilsbranchen et reelt tilbud om kompetencegivende uddannelse. I dag tilbydes denne gruppe medarbejdere primært kortere kurser, når de skal opkvalificeres.

”Det er første gang, vi udbyder opkvalificering på dette niveau, nu får medarbejderne mulighed for at videreuddanne sig på højt niveau og ikke kun få tilbudt kurser. Det hilser vi meget velkommen og glæder os til at komme i gang,” lyder det fra Aage K. Feddersen, der er Miljø- og teknikchef ved brancheorganisationen Dansk Mode & Textil.

LÆS OGSÅ: “Zara headhunter nyuddannet TEKO-designer”

Et af hans ansvarsområde er udvikling af uddannelse til mode og livsstilbranchens medarbejdere. Aage K. Feddersen er med i uddannelsesudvalget for Diplomuddannelse i Design og Business.

Omdrejningspunkterne for videreuddannelsen er design, management og kommunikation, og den henvender sig både til designere og salgsmedarbejdere, der ønsker en dybere og bredere forståelse af deres eget og hinandens fag.

Stor fleksibilitet til travle medarbejdere

En af de store barrierer for at medarbejdere i mode- og livsstilsbranchen tager videreuddannelse, er det store tidspres, de ofte arbejder under, tit med produktion af fire kollektioner årligt.

”Vi ved, det er en travl branche, vi udbyder videreuddannelse til, hvilket naturligvis er tænkt ind i udbudsformen. Diplomuddannelsen er modulopbygget, hvilket gør den meget fleksibel. Det er med til at sikre, at job, familie, fritid og videreuddannelse kan hænge sammen. Man kan følge ét eller flere moduler pr. semester, der er også mulighed for at tage enkeltfag,” siger Inge Vejs Edosa. Hun er uddannelsesleder for Diplomuddannelsen i Design og Business og ansat i Højskolen for Videreuddannelse og Kompetenceudvikling i VIA.