Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Zara headhunter nyuddannet TEKO-designer

Efter at have deltaget i Future Of Fashion, der er designskolernes nye platform for nyuddannede designtalenter, vil Suzan Woodcock i næste uge slutte sig til designteamet hos Zara som herretøjsdesigner.
Efter at have deltaget i Future Of Fashion, der er designskolernes nye platform for nyuddannede designtalenter, vil Suzan Woodcock i næste uge slutte sig til designteamet hos Zara som herretøjsdesigner.

Zara hos Inditex fik øjnene op for den nyuddannede designer Suzan Woodcock til Future Of Fashion-arrangementet, der blev afholdt den 1. juli i år. Her præsenterede dimittender fra TEKO, Kunstakademiets Designskole og Designskolen Kolding deres afgangskollektioner for presse og interesserede indbudte modemærker – blandt andet repræsentanter fra den store spanske kæde.

”Zara kontaktede mig efter arrangementet. Vi havde en længere samtale over Skype, hvorefter jeg blev bedt om at lave et projekt for dem. Efterfølgende inviterede de mig til Spanien, så jeg kunne møde designteamet, og vi kunne mærke hinanden an, og to uger efter fik jeg et konkret jobtilbud,” siger Suzan Woodcock.

Lige nu er Suzan Woodcock så i fuld gang med at pakke. Hun rejser nemlig til Spanien allerede på søndag, for det er der hendes nye job befinder sig. Stillingen er herretøjsdesigner i strikafdelingen hos Zara.

En rigtig designerstilling

Så hurtigt kan det altså gå. Men det har ikke altid været sådan for den 24-årige designer, der blev færdiguddannet fra TEKO i december måned. I Danmark konkurrerer man, ifølge Suzan Woodcock, enten om designassistentjobs eller praktikperioder på et halvt år.

”Det her er en helt almindelig designerstilling. Jeg kommer bare ind, og så fungerer jeg som designer. Sådan. I Danmark føler man virkelig, at man ikke er god nok. Selvom man bliver ved, og bruger alt sin tid på det, er der bare ingen, der ser en,” siger designeren, der i sidste uge afsluttede et praktikforløb hos David Andersen.

”Jeg har dog et godt CV, fordi jeg ikke er bange for at arbejde, og jeg har masser at lære endnu. Sådan vil jeg også have det, når jeg er 50,” siger Suzan Woodcock og fortsætter:

”Jeg kan rigtig godt lide at uddanne mig. Det er vigtigt for mig at blive ved med det, for det giver mulighed for fordybelse. Den proces jeg har, når jeg designer, involverer også meget forskning og analyse – det er ikke bare trends, men også hvorfor trends udvikler sig og hvordan,” forklarer designeren.

Sådan fik jeg jobbet

Det var blandt andet den arbejds- og designproces, som var afgørende for, at Suzan Woodcock fik jobbet hos Zara.

”Jeg havde foretaget en abstrakt research, hvor jeg ud fra en masse små billeder og ideer samlede et helt nyt designunivers igennem en struktureret analyse. De kunne se sammenhængen mellem research og det endelige produkt, og det var de helt vilde med,” forklarer Suzan Woodcock og understreger i den sammenhæng, at hun aldrig havde fået jobmuligheden uden teamet bag Future Of Fashion:

”Det er dem, der har skabt kontakten. Det er dem, der har fået de internationale virksomheder til at møde op,” siger Suzan Woodcock.

Det er et kvalitetsstempel

Og med Suzan Woodcocks ansættelse er en del af formålet med Future Of Fashion da også opnået, lyder det fra Rasmus Nordqvist, der er projektleder på Future Of Fashion.

”Da vi tog initiativ til Future Of Fashion, i samarbejde med Innovationsnetværket, var det netop for at få de her talenter ud og arbejde, og så er det jo en stor glæde at virksomhederne har bakket op og oven i købet fundet noget de kan bruge,” siger han.

Suzan Woodcock er, ifølge Rasmus Norqvist, et eksempel på, at formatet fungerer efter hensigten, og så kvalitetsstempler det Future Of Fashion.

”Det her viser at vi har gjort det attraktivt nok til at en international virksomhed gider flytte sig til Danmark for at se på vores talenter. Det er jo en kæmpe succes og et stort kvalitetsstempel,” siger Rasmus Nordqvist og fortsætter:

”Vi kan så håbe at de danske virksomheder støtter lide mere op om det i fremtiden, så vi ikke mister dem alle sammen til udlandet,” siger Rasmus Nordqvist.