Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Iben Høj-bog fokuserer på strik som håndværk

En ny bog om strikkehåndværket af Iben Høj skal sætte fokus på de nedprioriterede værkstedsfag og på, hvor langt man ifølge designeren kan nå, når håndværket er i højsædet.
En ny bog om strikkehåndværket af Iben Høj skal sætte fokus på de nedprioriterede værkstedsfag og på, hvor langt man ifølge designeren kan nå, når håndværket er i højsædet.

”Efter 10 års arbejde og leg med strik i eget navn ønsker jeg at formidle min tilgang til faget og til formgivning,” siger Iben Høj i en pressemeddelelse til FashionForum.

Det arbejde har nu resulteret i en ny bog om strikkehåndværket, kaldet “Iben Høj Unravelled – a decade of fine threads” og en miniudstilling i Trapholts NYT-område, som vises indtil den 15. september.

Formålet med bogen er både at præsentere andre for hendes arbejde med strik, men ifølge hende selv i langt højere grad at formidle og inspirere hendes egen entusiasme og kærlighed til faget.

LÆS OGSÅ: Ny trendbog skal samle modebranchen 

“I takt med at de kreative fag nedprioriterer værkstedsfagene er det vigtigere end nogensinde før at formidle, hvor langt man kan nå, når netop det gode håndværk er i højsædet,” siger strikdesigneren, der er uddannet på University of Brighton, Faculty of Fashion and Textiles.

Bogen indeholder Iben Højs arbejde med håndværket. Den er tiltænkt læseren, der brænder for formgivning, design og det visuelle udtryk, og forhandles i boghandlen Cinnober ved Rundetårn i København.

”Med bogen ”Iben Høj Unravelled – a decade of fine threads” sætter jeg ord og billeder på 10 års design, tanker og ideer og viser mit virke i sin helhed,” siger Iben Høj.

Iben Højs kommende kollektion vises i slutningen af denne måned under Paris Fashion Week (27. – 29. september) på Capsule messen i Paris.