Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

H&M vender blikket mod Afrika

H&M satser på at flytte dele af produktionen til Etiopien. De har allerede fået syet prøver op lokalt og masseproduktion kan igangsættes til efteråret.
H&M satser på at flytte dele af produktionen til Etiopien. De har allerede fået syet prøver op lokalt og masseproduktion kan igangsættes til efteråret.

På jagt efter billigere produktion – og ikke mindst større uafhængighed af Bangladesh – har svenske H&M vendt blikket mod Etiopien.

Talspersoner bekræfter således over for Bloomberg News, at man allerede har bestilt prøver fra etiopiske fabrikker, at at produktionen kan sættes rigtigt i gang i efteråret.

“Som en voksende global virksomhed er vi nødt til at se på, hvordan vi kan garantere at have en stor nok kapacitet til at levere produkter til at alle vores butikker. Det gør vi blandt andet ved at øge produktionen på vores allerede eksisterende produktionsområder og ved at finde nye produktionssteder,” siger talskvinde fra H&M Camilla Emilsson-Falk til Wall Street Journal ifølge epn.dk.

H&M er ifølge samme avis særdeles afhængig af Bangladesh og arbejder nu på at bringe produktionen tættere på afsætningsmarkederne.

Det billige produktionsland Etiopien kan dog hurtigt vise sig at blive en dyr fornøjelse, tyder analyser foretaget af Bernstein Anthony Sleeman. For mens omkostningerne i Kina kun steg med 7-8 pct. fra 2010-2011, steg omkostningerne i Etiopien hele 18 pct. Med den fart kan omkostningerne i Etiopien overstige Kina allerede om seks år, lyder det fra analytikervirksomheden.