Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Designers’ Nest-vinder: Nu skal jeg bare finde et job

Der var rosende ord med på vejen fra jury-medlem David Andersen, da vinderen af designkonkurrencen blev fundet på Vision fredag eftermiddag.
Der var rosende ord med på vejen fra jury-medlem David Andersen, da vinderen af designkonkurrencen blev fundet på Vision fredag eftermiddag.

COPENHAGEN FASHION WEEK SS14. Her til eftermiddag blev vinderen af designkonkurrencen Designers’ Nest fundet efter et show, afholdt i solskinnet uden for Vision-messen.

Vinderen blev 29-årige Mathilde Maalouf fra Kolding Designskole, der havde kreeret sin kollektion ud fra den verdensberømte danske møbelkunstner og arkitekt Finn Juhls hus i Ordrup.

”Vi var vilde med, at hun kombinerede arkitektur, det skandinaviske design og de rene, fashionable snit,” sagde modebloggeren Pernille Theisbæk, som var en del af den nye jury, blandt andet i motivationstalen for vinderen.

LÆS OGSÅ: ”Designers’ Nest udpeger ny jury”

Med æren og en buket blomster fulgte også en præmie på 50.000 kr. Og så fik hun tilmed pæne ord med på vejen af jury-medlem, David Andersen.

”Det, der gjorde det, var sammenhængen mellem inspirationen, personligheden og det personlige udtryk. Vinderen var meget inspireret af Finn Juhl og alt var lavet med udgangspunkt i hans hjem, hans møbler og linjerne i hans arkitektur. Det kom 100 pct. til udtryk i tøjet – det havde bare et meget naturligt, fint, enkelt og skandinavisk udtryk,” sagde David Andersen til FashionForum efter showet.

Vinderen blev valgt ud af de knap 30 studerende fra hele Norden, som hver præsenterede hele deres kollektion for dommerne og tre udvalgte styles for de mange fremmødte til showet.

Vinder på jobjagt

For den nykårede vinder var førstepladsen den ultimative afslutning på fem års studier (+ et år på barsel).

”Det betyder virkelig, virkelig meget. Jeg er sindssygt glad – det kunne bare ikke være bedre. Jeg har studeret i fem år, hvor jeg har lavet en masse projekter, men man får ikke anerkendelse hver dag for det, man laver, så det er bare perfekt – nu skal jeg bare finde et job,” sagde en storsmilende Mathilde Maalouf, der er klar i mælet, når hun bliver spurgt til drømmestillingen.

”Det er hos Jil Sander i Milano. Men grundlæggende kunne jeg godt tænke mig at få lov til at arbejde for et mærke, hvor jeg kan bruge min uddannelse og få lov til at designe – det er udgangspunktet. Det må gerne være brugbart tøj, og det må også gerne være kommercielt, men der må gerne stadig være plads til kreativ frihed. Wood Wood ville være perfekt,” sagde Mathilde Maalouf før hun smuttede om backstage til flere lykønskninger.

Andenpladsen i konkurrencen gik til Cathrine Bjerre Bruun Nygaard fra KEA, mens tredjepladsen gik til Sahzene N. Johansen fra Oslo National Academy of The Arts.