Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Alt det bedste: Costumes moderedaktør elsker Anne Sofie Madsen

Hvad var den allerbedste modeoplevelse torsdag? Hver dag giver FashionForum mikrofonen til en dansk modeekspert, der kan gøre læserne lidt klogere på, hvad der især hitter ved den københavnske modeuge.
Hvad var den allerbedste modeoplevelse torsdag? Hver dag giver FashionForum mikrofonen til en dansk modeekspert, der kan gøre læserne lidt klogere på, hvad der især hitter ved den københavnske modeuge.

COPENHAGEN FASHION WEEK SS14. Modeugen er over os, og Danmarks dygtigste modeeksperter fortæller om deres bedste oplevelser på FashionForum.

Torsdag bød – ifølge moderedaktør på magasinet Costume Maiken Winther – på ”alt det gode”. Her ser hun tilbage på dagens bedste oplevelser:

”Torsdag har virkelig været en god dag. Alle de gode har jo vist deres kollektioner i dag. Både Baum und Pferdgarten, Bruuns Bazaar og Designers Remix var fantastisk pænt,” lyder det fra moderedaktør Maiken Winther.

OSXDaily 2013-08-09 kl. 00.16.32(Bruuns Bazaar SS14)

Hårdt presset peger hun alligevel på to kollektioner, der især skilte sig ud:

”Du får mig simpelthen ikke til at vælge mellem Wood Wood og Anne Sofie Madsen. Wood Wood er totalt unstoppable lige nu. Og Anne Sofie Madsen er jo for syg. Hende har jeg den allerstørste respekt for. Hun laver de her helt vilde items, som man kan bestille, og så har hun samtidig en del af kollektionen, som man kan se havne direkte på butikshylderne.

Jeg er stolt af, at Anne Sofie Madsen er dansker. Hendes kollektion var en forrygende blanding af Det Femte Element (film fra 1997 af Luc Besson, red.) og så nogle flæsekjoler, der var superfeminine. Hun tør bare. Og så udvikler hun sig fra sæson til sæson, og det er jeg glad for at se, fordi jeg var bange for, om det ville blive meget det samme fra gang til gang.

OSXDaily 2013-08-09 kl. 00.18.02(Anne Sofie Madsen SS14)

Det er sjovt. Man går direkte fra Anne Sofie Madsen med en følelse af at ville eje det hele og køre 90’er-stilen, og så til Wood Wood, hvor man straks tænker, at man da skal til at være den sporty type med bøllehat.

Jeg havde høje forventninger til Wood Wood, fordi de viste en meget stærk AW13-kollektion sidste gang. Men mine forventninger blev til fulde indfriet. Det kan godt være, de styler det lidt twisted med knæstrømper og sådan, men det er jo noget, alle kan gå i.

OSXDaily 2013-08-09 kl. 00.20.10(Wood Wood SS14)

Og så var der jo By Malene Birger. Det var fantastisk – i Palmehaven på D’Angleterre med rigtig salonstemning og live musik med modellen Tatiana, der også åbnede showet, og hendes band Lovely Liar.

Det var bare en superlækker kollektion, klassisk By Malene Birger med lidt etnisk inspiration, og kollektionen hed da også meget passende The Ladies of the World. Det var så elegant.

Jeg synes, de danske modehuse er vendt tilbage til det, de gør bedst, denne sæson. Bruuns Bazaar laver lækker skandinavisk minimalisme, Baum und Pferdgarten kører en kombination af det legesyge og det finurlige, Designers Remix blander det sporty og rå med det feminine.

OSXDaily 2013-08-09 kl. 00.12.58(Baum und Pferdgarten SS14)

Alle laver noget, der er i deres ånd. Selvfølgelig er det økonomien, der spiller ind. Man vender tilbage til det, man har været kendt for – sine key items. Det er ikke dårligt eller kedeligt – bare klassisk. De er alle sammen tro mod dem selv og deres arv.

Nå jo – og så kommer vi ikke uden om masser af hvidt næste sommer. Kombineret med volumen og mange shorts. Og når det er så varmt, som det er lige nu, er der altså lang tid til næste sommer. Må jeg ikke bare få det på nu?”

OSXDaily 2013-08-09 kl. 00.22.54(Designers Remix SS14)