Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Alt det bedste: Alt for Damerne falder på halen over Freya Dalsjö

Hvad var den allerbedste modeoplevelse fredag? Hver dag giver FashionForum mikrofonen til en dansk modeekspert, der kan gøre læserne lidt klogere på, hvad der især hitter ved den københavnske modeuge.
Hvad var den allerbedste modeoplevelse fredag? Hver dag giver FashionForum mikrofonen til en dansk modeekspert, der kan gøre læserne lidt klogere på, hvad der især hitter ved den københavnske modeuge.

COPENHAGEN FASHION WEEK SS14. Modeugen er over os, og Danmarks dygtigste modeeksperter fortæller om deres bedste oplevelser på FashionForum.

Fredag bød – i hvert fald hvis man spørger moderedaktør på Alt for Damerne Line Hindsgaul – på en meget markant overraskelse. Hun kigger her på dagens bedste oplevelser:

”Freya Dalsjö skiller sig meget ud. Det var bare helt fantastisk. Hun er helt exceptionelt dygtig og tør prøve noget af. Hun havde kun tre modeller, så der blev skiftet tøj meget hurtigt. Der var en model på podiet af gangen, som gik helt langsom ind og ud igen,” lyder det fra Line Hindsgaul, der fortsætter:

OSXDaily 2013-08-09 kl. 18.56.57(Freya Dalsjö SS14)

”Det var bare så overbevisende. Det, hun plejer at lave, er noget meget tungt og futuristisk, det her var lette silkekåber, der trak referencer til Yves Saint Laurent og til Bauhaus med colorblocking med sølvgrå, mint og en masse andre farver. Hendes farvesammensætning var bare helt vild. Det var superflot.

Freya Dalsjös kollektion var mere feminin og elegant denne gang. For første gang oplevede jeg, at også fx Alt for Damernes læsere ville kunne bruge det.”

”Og så var Lindsay Vixen blandt modellerne. Hun er jo en af de mest hypede modeller. Folk i København har set hende på gaden og gættet på, hvilket show, hun skulle gå, eller om hun måske bare var på ferie. Men så viser det sig, at hun kender en af Freyas partnere, der har introduceret dem, så hun er kampagnemodel i Freyas kampagne og har så – sikkert som en vennetjeneste, hun er jo hundedyr – gået showet. Det var noget af et scoop og helt sikkert dagens begivenhed. Det var bare så flot.”

”Hvis man ser på hele modeugen, er der for mig at se tre tendenser, der er gået igen. Der er noget klassisk, og noget minimalistisk og noget sporty. Det sporty, nærmest faktisk en sporty minimalisme, ser vi hos både Bruuns Bazaar og Designers Remix, Og selvom By Malene Birger måske ikke kan kaldes decideret minimalistisk, er der stadig referencer til de her lange linjer og noget afslappet. Det er chikt og selvfølgelig ikke sportye på Alexander Wang-måden. Men stadigvæk.”

”Den bohemede arv fra 90’erne er i hvert fald forsvundet helt nu. Det er ikke længere det, der definerer dansk designs dna.”

”Og så har der været mere spræl. Anne Sofie Madsen viste jo en helt gakket futuristisk kollektion torsdag, men generelt også har der været mere spræl. Men har turdet mere med print og farver, ja, man tør næsten ikke sige det, men den her optimisme minder næsten om et lille opsving. Der har været meget mere energi og vildskab. Og det har været fedt.”