Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Asger Juel Larsen: Lige nu er jeg glad

FashionForum har været backstage til modeugens første show. Kom med bag kulissen, når en af Københavns mest hypede designere forbereder sig til at sende sin kollektion ned ad catwalken.
FashionForum har været backstage til modeugens første show. Kom med bag kulissen, når en af Københavns mest hypede designere forbereder sig til at sende sin kollektion ned ad catwalken.

COPENHAGEN FASHION WEEK SS14. Han sparker modeugen i gang. Ham den unge designer med det vilde hår. Hans navn er Asger Juel Larsen, og han er første levende billede på Rådhusets showscene, som i anledning af modeugen har skiftet ham.

Det er to timer inden showstart på modeugens åbningsdag onsdag, og Asger Juel Larsens modeller er i fuld gang med at blive stylet i Backstage 2-området, fjernest fra catwalken. Modellerne skynder sig videre over i Backstage 1. Tættere på catwalken. Tættere på showstart. Og stylingen fortsætter, hvor den slap. Der bliver kælet lige meget for detaljerne på herremodellerne som der gør for pigerne.

OSXDaily 2013-08-08 kl. 09.10.44

”Det tørrer rimelig hurtigt det her,” siger en af de mandlige modeller, som er i gang med at få lagt neglelak af en make-up-artist. Farven matcher støvler og knæstrømper, som ses på alle modeller – kridhvidt. Måske med en snert af perlemor i lakken.

Organiseret og planlagt

Når man lytter, kan man høre den summen, som udfylder backstage. Der er ingen råben eller skrigen – Alle gør ligesom bare det, som de er der for. Og effektivt, målrettet og organiseret ser det ud.

Pludselig lyder der en høj brummen og man mærker bassen i fingre. Læber. Ører. Lydprøven er i gang ude på den anden side af bagtæppet, men ingen lader sig distrahere. Alle arbejder bare videre.

Der står stativer langs væggene med billeder af hver enkel model i hvert planlagt outfit. Forberedelserne som har fundet sted længe inden showdagen ses tydeligt – alt synes udtænkt på forhånd.

OSXDaily 2013-08-08 kl. 09.10.28

Asger Juel Larsen går rundt i mylderet af modeller, stylister og fittere, som er dem, der har ansvaret for at klæde modellerne på i de planlagte outfits. Han er lidt her, der og alle vegne.

Pudder over det hele

En time før showet begynder, øves modellernes rækkefølge igennem. Også dette er planlagt på forhånd, og rækkefølgen fremgår også på en stor plakat, som hænger ved siden af indgangen til showsalen. Efter anden gangprøve – som denne gang ”er en tand hurtigere end under sidste show” – er der intet andet for end at vente, rette lidt mere til og påføre det tilbagefriserede hår en syvende omgang hårlak.

”Bare sørg for ikke at røre ved noget eller gå ind i noget,” fastslår stylisterne, mens det sidste lag neglelak bliver lagt, og den sidste omgang pudder bliver påført ansigt – og brystkasse, arme, ben, maver, håndled og fingre. Alle dele af den bare hud skal tage sig bedst muligt ud, når modellerne går ind i rampelyset.

”Er du nervøs?” bliver der spurgt, da Asger Juel Larsen træder ud på bagtrappen for at tage en cigaret og en pause i solen. Han virker helt afslappet men indrømmer dog, at have kigget ud af vinduet for at se, hvor lang køen er ude foran.

OSXDaily 2013-08-08 kl. 09.11.47

”Der er helt pakket med mennesker ude foran,” siger han og smiler. Succes kan måske delvist måles i hvor mange mennesker, der dukker op til showet?

Hvis det er tilfældet, har Asger Juel Larsen ingen ting at frygte. Rådhussalen bugner af mennesker og et kvarter efter, at modeugens officielle åbningsshow burde have været startet, står folk stadig i kø for at komme ind.

Flyvende shorts i sidste øjeblik

På en skærm i backstage kan holdet følge med i, hvordan salen tager sig ud, om alle er inde, og om gæsterne på den særligt udvalgte front row er på plads. Og så begynder det. Lyset bliver dæmpet, Rådhuset står stille, indtil musikkens buldren sparker showet i gang.

Modellerne går på podiet præcis som planlagt en efter en. Lige ved udgangen fra backstage til catwalk står Asger Juel Larsen og kigger alt efter i sømmene – det hele skal tage sig perfekt ud. Hans karakter træder i kraft – det er hans ansvar, at alt i sidste ende kører, som det skal.

OSXDaily 2013-08-08 kl. 09.13.32

Pludselig flyver et par shorts gennem lokalet. Modellen som står til at skulle ind om mindre end 15 sekunder får hurtigt krænget dem om sine ben med hjælp fra en lynhurtig stylist – og så ind. Om modellen er blevet iført det forkerte par eller Asger Juel Larsen i sidste øjeblik har ændret outfit-mening, er ikke helt til at gennemskue.

En finale – efterfulgt af jubel og klap fra den inviterede skare i hallen – senere, er det en smilende Asger Juel Larsen, som vender tilbage til backstage. Her modtager han samme hyldest af holdet og modeller og siger efterfølgende til FashionForum:

”Vi har prøvet at være meget organiserede den her gang. Musikken fungerede, det hele var som vi havde øvet og så kan man godt mærke forskel på, at modellerne har prøvet det før,” inden han tilføjer:

”Jeg skal selvfølgelig lige hjem og se showet igennem. Men lige nu er jeg glad og tilfreds.”

(Alle fotos er fra Asger Juel Larsen SS14, foto: Copenhagen Fashion Week)