Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Optakt til modeugen: Elle

NEDTÆLLING: Copenhagen Fashion Week er lige om hjørnet. FashionForum har talt med en række af spillerne bag. Følg med hver dag og se, hvordan den danske modebranche forbereder sig til begivenheden.
NEDTÆLLING: Copenhagen Fashion Week er lige om hjørnet. FashionForum har talt med en række af spillerne bag. Følg med hver dag og se, hvordan den danske modebranche forbereder sig til begivenheden.

Cecilie Christiansen, Chefredaktør, Elle

Hvad er hovedårsagen til, at I på Elle deltager i Copenhagen Fashion Week?

– Modeugen er en begivenhed, som – sammen med de øvrige internationale modeuger – starter magasinets værdikæde. Det er her, vi allerførste gang introduceres til den kommende sæsons trends og tendenser, som vi sidenhen fortolker i Elle. Derudover er modeugen et af modeårets absolutte højdepunkter, hvor nye talenter spottes og veletablerede designere hyldes. Deltagelse i modeugen er en vigtig del af at opsnappe alt det hippe, der rører sig i byen.

Hvad vil I have ud af modeugen?

– Vi glæder os altid til at se, hvordan de danske designere mener, at vi skal klæde os den kommende sæson – hvilke snit, farver, mønstre og materialer kommer til at dominere? Hvilke tendenser fortsætter, hvad kan vi roligt lægge på hylden, og hvilke nye trends skal vi tage til os? Hvilke designere stikker ud og imponerer særligt? Hvilke nye talenter skydes ud over rampen?

Hvordan forbereder I jer til Copenhagen Fashion Week på redaktionen?

– Vi sørger for nøje at gennemlæse ugens program samt indhente invitationer og fordele redaktionens deltagelse på de mange shows. Derudover har Elle tradition for at skyde modeugen i gang med en hyggelig og eksklusiv middag for vores nærmeste samarbejdspartnere på en af byens gode restauranter.

Hvordan ser jeres dage ud under selve modeugen?


– Programmet er tæt pakket, og vi har både chauffør og bil, så vi kan få det maksimale udbytte af ugen. Vi spiser som regel on the go mellem shows for at nå det hele.

Hvad er jeres vigtigste funktion/funktioner under Copenhagen Fashion Week?

– Deltagelse til shows og på messerne er de helt centrale aktiviteter for Elle – alt det, vi her introduceres til, udgør vores ’råmateriale’, som vi bruger til at skabe brugbart indhold til vores læsere, der guides og inspireres til at blive den mest cool version af sig selv over en hel sæson.

Hvad er din bedste modeugeoplevelse nogensinde?

– Det var en skøn aften, da By Malene Birger sidste modeuge fejrede sit 10års-jubilæum i Det Kongelige Teaters smukke, historiske rammer med show på Gamle Scene og efterfølgende lod sig hylde på både scenen og med et brag af en fest på Stærekassen. Men også Day Birger Mikkelsens 10-års jubilæums-show udendørs på Kgs. Nytorv står klart i min erindring. Pludselig satte en stormstyrke ind og regnen begyndte at piske ned, så publikum og modeller blev drivvåde – alle (især Louise P.) tog det med et stort smil og fortsatte – og det smittede. Generelt synes jeg at de danske designere er geniale til at eksponere København under modeugen – og på nær Amalienborg, er der vel næsten ikke den location, der ikke har været brugt til show. Jeg husker alt fra Bruuns Bazaars show på Rosenborg og Designer’s Remix’ på Amager Strand, en varm augustdag til InWear/Matinique i Operaen og Baum und Pferdgarten i Moltkes Palæ, hvor modellernes styling, hår og makeup blev vildere og vildere. Og det er topfedt, at kunne vise vores udenlandske gæster København på den måde.

Hvad må man ikke gå glip af under den københavnske modeuge?

– Har man ikke mulighed for at få fingrene i de ganske få billetter til modeugens eksklusive shows, vil jeg opfordre til, at man nærlæser programmet for Copenhagen Fashion Festival, der byder på shopping-events (også efter normal lukketid), udstillinger, fester, konkurrencer og meget mere – for alle! Slå eksempelvis vejen forbi butikken Companys Original, der introducerer nye mærker som Opening Ceremony, Rag & Bone og Victoria Beckham, og besøg Københavns konditor nr. 1 La Glace, hvor du kan opleve, hvordan det ser ud (og smager), når designerne bag Moonspoon Saloon lader kreativiteten udfolde sig på en konditors hjemmebane.

Hvad forventer du/I af Copenhagen Fashion Week SS14?

– På Elle forventer vi at opleve cremen af dansk design udfolde sig på allersmukkeste vis med stærke kollektioner, der viser hvad vi i Danmark gør bedst og som kan klare sig internationalt. Den hype vi i disse år oplever omkring dansk design skal vi kunne lukrere på. Og så må Copenhagen Fashion Week da gerne byde på en god portion solskin og masser af lækre streetstylede piger med sommerbrune ben.