Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Optakt til modeugen: Copenhagen Fashion Festival

NEDTÆLLING: Copenhagen Fashion Week er lige om hjørnet. FashionForum har talt med en række af spillerne bag. Følg med hver dag og se, hvordan den danske modebranche forbereder sig til begivenheden.
NEDTÆLLING: Copenhagen Fashion Week er lige om hjørnet. FashionForum har talt med en række af spillerne bag. Følg med hver dag og se, hvordan den danske modebranche forbereder sig til begivenheden.

Nina Guldmann, Project Manager, Copenhagen Fashion Festival

Hvilke forventninger har du til din ”første” deltagelse i Copenhagen Fashion Week?

– Jeg forventer, at det bliver super travlt og super stressende – netop fordi det er første gang, hvor jeg er med på denne side af bordet under modeugen. Men jeg forventer også, at det bliver rigtig sjovt ,og jeg glæder mig til at se alle de ting, vi har arbejdet på de sidste måneder gå op i en højere enhed.

På hvilken måde deltager du i modeugen?

– Jeg kommer til at være på Copenhagen Fashion Week-kontoret rigtig meget og sidde med i koordineringen fra ”basen”. Jeg kommer også til at være ude til nogle af de festival-arrangementer, vi har i København, hvor der forhåbentlig kommer en masse mennesker, som har lyst til at deltage i festival events – både i butikkerne og på Nytorv, hvor vi har samlet en masse større events.

Hvordan forbereder du dig til Copenhagen Fashion Week?

– Jeg står primært for Copenhagen Fashion Festival, som er den åbne del af modeugen, hvor alle Københavnere og turister kan deltage i forskellige events, fester, shows på gaden mm. (helt gratis). I flere måneder har vi arbejdet med idéudvikling for at optimere festivalen, lavet aftaler med sponsorer, aktivering af butikkerne med events under festivalen osv. Derudover er der vores trykte program med alle festival-events, som kommer ud en uges tid før modeugen. Der er meget arbejde i, at få produceret dette og koordinere vores over 100 frivillige, som deler dette ud. Under selve modeugen står jeg for produktion og afvikling af “Veet Stiletløb” på Amagertorv, en TRESemmé “Blow-Out Bar” på Nytorv og Jordan-standen på Nytorv ved Strøget i København. Sidst men ikke mindst er der vores storskæme på Højbroplads og Rådhuspladsen og alt fra koordinering af fotografer, crew mm.

Hvordan ser dine dage ud under selve modeugen?


– Under selve modeugen forestiller jeg mig, at jeg kommer til, at stå meget tidligt op og gå meget sent hjem fra kontoret. I løbet af dagen bliver det en blanding af, at være tovholder af storskærme, crew, fotografer mm. på kontoret sammen med mine kollegaer og at få festival-arrangementerne til at spille.

Hvad skal I have ud af Copenhagne Fashion Week?

– Vi skal forhåbentlig have den bedste Fashion Festival nogensinde! At så mange københavnere og turister som nogensinde før mærker, at det er modeuge i København og får nogle gode og sjove oplevelser under festivalen.

Hvad er det eneste du ikke vil gå glip af under modeugen?

– Jeg vil ikke gå glip af TRESemmés “Blow-Out Bar” på Nytorv. Fra torsdag-lørdag står der en kæmpe trailer, der er blevet bygget om til en hårstyling-salon for et par dage. 8 professionelle stylister står klar, til at sætte håret på alle der har lyst. Det skal jeg helt sikkert bruge! Jordan har også et sejt arrangement på Nytorv, hvor man kan få gjort sit smil endnu smukkere og renere. Det skal jeg også tjekke ud. Og så er der selvfølgelig “Veet Stiletløb”, hvor jeg glæder mig til at se pigerne spurte afsted i vildt høje stilletter. Der er også altid så god stemning på gaden til det arrangement fredag kl. 17.30, og så er det også dér alle butikkerne holder “Fashion Night Out” og holder åbent til kl. 21.00. Der er også den tilbagevendende “havefest” på kronprinsensgade. Derudover vil jeg rigtig gerne se Anne Sofie Madsens show på den officielle showvenue på Rådhuset.