Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Optakt til modeugen: Cover

NEDTÆLLING: Copenhagen Fashion Week er lige om hjørnet. FashionForum har talt med en række af spillerne bag. Følg med hver dag og se, hvordan den danske modebranche forbereder sig til begivenheden.
NEDTÆLLING: Copenhagen Fashion Week er lige om hjørnet. FashionForum har talt med en række af spillerne bag. Følg med hver dag og se, hvordan den danske modebranche forbereder sig til begivenheden.

Laura Lawaetz, Webredaktør/Online Editor, Cover 

Hvad er hovedårsagen til, at du er deltagende under Copenhagen Fashion Week?

– Jeg er med til Copenhagen Fashion Week for at dække dansk mode på Cover.dk. Vi opdaterer løbende med showanmeldelser og snap shots fra modeugen. Og så har jeg en stor personlig interesse i at følge med – både i forhold til min personlige blog StyleJunkie og i forhold til mit arbejde på Cover.

Hvad vil du have ud af modeugen?

– Jeg vil følge med i hvad der rykker i den danske modebranche, hvilke mærker der gør det godt, hvem der er faldet af på den og hvem man skal holde øje med i fremtiden. Og så er festerne og de hyggelige arrangementer en bonus. Men for mig er det primært arbejde. Jeg skal levere løbende på Cover.dk, min blog og alle de sociale medier, så det er benhårdt arbejde den uge.

Hvordan forbereder du dog til Copenhagen Fashion Week?

– Den eneste forberedelse jeg har brug for er en god schedule og en bil. Jeg skal ikke være specielt vild i tøjet eller lignende – jeg skal frem for alt føle mig godt tilpas, så jeg kan få arbejdet en masse og ikke spilde tiden på ubehagelige stiletter og stramme nederdele. Og så skal kameraet og mobilen selvfølgelig være fuldt opladet. Heldigvis ligger mit arbejde i København K, så jeg kan altid tage ind forbi og opdatere og oplade imellem shows.

Hvordan ser dine dage ud under selve modeugen?


– Jeg starter morgenen på redaktionen hvor jeg sammen med min assistent planlægger dagens forløb og hvad der er målet for Cover.dk. Så bliver jeg hentet og kørt til diverse shows. Som udgangspunkt ser jeg det meste, dog lægger jeg et par pauser ind i tidsplanen, hvor jeg kan opdatere på diverse medier. Og fredag eller lørdag prøver jeg, at nå et smut forbi messerne for at tale med folk i branchen og blive opdateret på alle de brands der ikke holder shows.

Hvad er din bedste modeugeoplevelse nogensinde?

– Det må være modeugerne for ca. 10 år siden. Dengang der ikke blev sparet på noget. Jeg fik lov at komme med min moster Grith Gerner til alle de store shows og jeg husker især Birger et Mikkelsen shows og et Munthe + Simonsen show med Helena Christensen i front. Det var sat så smukt op med heste på catwalken, masser af guld og små træer. Det var meget imponerende – måske også fordi jeg var så ung. Og så var der ikke en eneste forpligtelse dengang, der var det bare ren nydelse.

Hvad forventer du af Copenhagen Fashion Week SS14?

– Det ser ud til at blive en kort og komprimeret modeuge denne gang – forhåbentlig med små overraskelser, sol, glade mennesker og hyggelige arrangementer. Og så forventer jeg en masse lækker street style. Det er noget af det bedste synes jeg – at se hvad folk har valgt at tage på. Nogle er alt for vilde efter min smag, men generelt er det meget inspirerende.