Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

KEA oplever endnu en ansøger-rekord

De erhvervsrettede uddannelser er igen i år populære blandt kommende studerende. Både hos KEA og i erhvervslivet ser man yderst positivt på udviklingen.
De erhvervsrettede uddannelser er igen i år populære blandt kommende studerende. Både hos KEA og i erhvervslivet ser man yderst positivt på udviklingen.

Københavns Erhvervsakademi, som går under navnet KEA, høster flere og flere ansøgninger og slår igen i år endnu en gang ansøger-rekord.

Uddannelsesinstituttets ansøgerantal steg i år med hele 30 pct. sammenlignet med ansøgerantallet sidste år. Det skriver KEA i en pressemeddelelse.

”KEAs ansøgertal i år er imponerende. Alle vores uddannelser har modtaget flere ansøgere og jeg tolker det som en stor interesse hos de unge for at tage en uddannelse, der er målrettet erhvervslivet,” siger rektor Ingo Østerskov.

Han påpeger derudover, at skolen kun får de absolut stærkeste studerende ind grundet det høje ansøgertal – som i år rundede 5.400 ansøgere – og det vil betyde et endnu højere fagligt niveau og øge attraktionen ved at studere på KEA.

Fra teori til praksis

Også hos erhvervslivet er der begejstring:

”Erhvervsakademierne har kompetencerne til at oversætte fra teori til praksis og levere kompetent arbejdskraft. Så der er i høj grad brug for unge med en erhvervsakademisk uddannelse, og vi kan jo også se, at de fleste af dem får job bagefter,” siger Lars B. Goldschmidt, som er direktør i Dansk Industri.

Hos KEA er man ikke i tvivl om, at de kommende afgangselever ligeledes vil være til stor gavn for samfundet og ikke mindst erhvervslivet:

“Om nogle år vil virksomhederne kunne vælge mellem mange topkvalificerede ansøgere. Indtil da er vores job, at give de studerende stærke faglige kompetencer, innovativ tænkning og et stærkt erhvervsorienteret blik,” siger Ingo Østerskov.

Ifølge KEA er det specielt uddannelserne med en international profil, som vækker interesse hos de kommende studerende. Fx steg den internationale PBA (professionsbachelor) i Smykker, Teknologi og Business med 322 pct., mens den internationale PBA i Økonomi og It oplevede en stigning på 189 pct.