Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danske designtalenter konkurrerer om ny Magasinpris

En ny designkonkurrence, under navnet DANSK Design Talent - Magasin Prisen, skal sætte fokus på morgendagens store designere.
En ny designkonkurrence, under navnet DANSK Design Talent - Magasin Prisen, skal sætte fokus på morgendagens store designere.

Med en præmie på 500.000 kr. inklusiv et modeshow under Københavns modeuge til februar er der meget på spil i den nye designkonkurrence, som GrenaaBuchard og Magasin løftede sløret for ved et pressemøde i går.

”DANSK Design Talent – Magasin Prisen,” hedder designkonkurrencen, som ifølge skaberne har til formål at sætte fokus på at promovere morgendagens store designere og samtidig hjælpe dem fremad:

”Det er rigtig fint med skulderklap og det kan man komme vidt med, men man kan ikke leve af det. Derfor har det været vigtigt at finde en samarbejdspartner, der havde noget at byde på,” siger Uffe Buchard, og fortsætter:

”I den her konkurrence er der altså virkelig noget at komme efter. For 500.000 kr. kan man komme rigtig langt,” siger han.

LÆS OGSÅ: DANSK Fashion Awards bliver til Elle Style Awards 

Det er Uffe Buchard og Kim Grenaa fra GrenaaBuchard samt Nina Wedell-Wedellsborg fra Magasin Fonden, der er initiativtagere på konkurrencen. Uffe Buchard understreger ved lejligheden vigtigheden af at pleje og udvikle branchens nye talenter:

”Vi tror på, at det i den grad er de nye unge danske talenter, der skal sørge for at publikum fortsat gider at strømme til København for at se noget der er interessant,” siger Uffe Buchard.

En komité har udvalgt fire designtalenter, der i samarbejde med hver sin mentor, som er en veletableret designer, skal udarbejde en minikollektion bestående af 3-5 outfits. Minikollektionen skal udarbejdes på baggrund af inspiration fra en tildelt sangartist.

Madsen, Juel og to gange Andersen

De udvalgte designtalenter, mentorer og artister til DANSK Design Talent – Magasin Prisen er:

Anne Sofie Madsen / Charlotte Eskildsen / Oh Land

Nikoline Liv Andersen / Henrik Vibskov / Mette Lindberg fra The Asteroids Galaxy Tour

Astrid Andersen / Karl Oskar fra Wood Wood / Ukendt Kunstner

Asger Juel Larsen / Mads Nørgaard / Thomas Troelsen

Magasinprisen blev allerede etableret af Magasin Fonden sidste år. Designkonkurrencen, som dermed er en videreudvikling af den gamle pris, løber af stablen den 3. oktober ved et showevent på Statens Museum for Kunst i København.

Dommerkomiteen består af danske og internationale branchefolk og modespecialister. Disse stemmer lægges sammen med stemmerne fra en offentlig online afstemning.