Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Svenskerne vil med på mink-bølgen

Interessen for at avle mink stiger i Sverige. Men det er ikke en tendens, der vækker bekymring hos den danske pelsdyravlerforening Kopenhagen Fur.
Interessen for at avle mink stiger i Sverige. Men det er ikke en tendens, der vækker bekymring hos den danske pelsdyravlerforening Kopenhagen Fur.

Prisen på minkskind er kun gået én vej siden finanskrisen: opad. Det har for alvor vakt de svenske landmænds interesse, flere svenskere kigger nemlig på minkproduktion, kunne Landbrugsavisen.dk berette denne uge.

Hos Kopenhagen Fur ser man imidlertid ikke den øgede konkurrence som noget problem.

”Det betyder forhåbentlig bare, at vi kommer til at sælge flere skind gennem de svenske landmænd, som vil sælge til os. Vi ser det som en positiv udvikling,” siger Tage Pedersen, som er formand for Kopenhagen Furs bestyrelse til FashionForum.

LÆS OGSÅ: DM&T og Kopenhagen Fur skaber kraftcenter med fokus på Kina

”Sverige er et meget lille marked og er derfor ikke så væsentligt for os at bekymre os omkring,” fastslår han.

Det er rekordhøje priser ved Saga Furs pelsauktion, der har vakt interessen hos det pressede svenske landbrug:

“Der har ikke været en nyetablering i 20 år. Men nu ser vi lidt af et boom. Siden december har jeg fået over 50 opringninger og mail. Og det er fra seriøst interesserede. Det er både unge landmænd men også mælke- og svineproducenter, der vil supplere husdyrholdet med mink,” siger Johan Dalén, der er adm. direktør i den svenske pelsdyravlerforening, Sveriges Pälsdjursuppfödares Riksförbund.