Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge, Udland

Danske Astrid Andersen vinder stor pris i London

Det danske designtalent Astrid Andersen løber med en af pladserne ved Topshops NewGen MAN. Det betyder seks sponserede show, mentorhjælp og masser af buzz.
Det danske designtalent Astrid Andersen løber med en af pladserne ved Topshops NewGen MAN. Det betyder seks sponserede show, mentorhjælp og masser af buzz.

Når seks af de største nye designtalenter viser deres SS14-kollektioner ved den britiske herremodeuge i London, er der denne sommer en dansker i flokken. Astrid Andersen er nemlig blandt de udvalgte NewGen-designere, som de næste tre år får sponseret et show ved London Collections Men.

FashionForum fanger en glad designer pr. telefon:

”Det er et step-up fra det, jeg har gjort før. Der følger en vis seriøsitet med den position, det giver, at have sit eget show alene på skemaet,” siger designeren.

Astrid Andersen har de seneste tre år været en del af Topshops talentinitiativ MAN, hvor tre designere sammen præsenteres ved ét show.

”Men et selvstændigt show giver et helt andet fokus,” siger designeren til FashionForum.

Det er kun tredje gang, den britiske herremodeuge London Collections Men afvikles, men eventet har allerede opnået stor hype, fortæller designeren, der tog afgang fra Royal College of Art med flotte udmærkelser i 2010.

Astrid Andersen får med optagelsen i NewGen-flokken sponseret i alt seks shows – et ved hver sæson af Londons herremodeuge de kommende tre år. Herudover tilbydes mentor- og forretningshjælp og bidrag til pressekontakt.

For den danske designer er det især vigtigt, at hun nu kan forsikre indkøberne om, at hun holder show de næste mange sæsoner:

”De butikker, jeg gerne vil ligge i, skal typisk se designerne an en tre-fire-fem sæsoner, før de køber in. Nu kan jeg ligesom vise, at der er en kontinuitet i det, jeg laver – at jeg har et solidt brand. En butik vil jo selvfølgelig ikke købe ind i et brand, der måske ikke eksisterer om et halvt år,” siger hun og slutter:

”Jeg håber, at det her fører til, at vi får endnu flere butikker på. Så jeg kan tjene nogle penge.”