Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kulturby 2014: Udstil dit design og vind 3000 euro

Den europæiske kulturhovedstad i 2014 inviterer til kunstkonkurrencen "Caught by Umeå", der skal være et bidrag til det europæiske kulturår i 2014.
Den europæiske kulturhovedstad i 2014 inviterer til kunstkonkurrencen "Caught by Umeå", der skal være et bidrag til det europæiske kulturår i 2014.

Den svenske by Umeås er Europæisk Kulturhovedstad i 2014 og inviterer i den sammenhæng kreative mennesker fra hele verden til at deltage i en af verdens største ikke-kommercielle kunstkonkurrencer: ”Artists Caught by [Umeå],”

Her løber hver af de tre vindere i kategorierne film, foto og design med 3.000 euro, svarende til godt 22.000 kr.

Tilsammen er håbet, at de indsendte kunstværker, der skal tage udgangspunkt i kulturhovedstaden, kan give et billede af livet i Umeå og i Nordsverige i det hele taget – og således bidrage til at formidle Umeå  i 2014.

En jury udvælger i hver kategori otte semifinalisters værker, hvorpå tre finalister udvælges og præmieres med en pris på 3000 euros. Kunstværkerne skal derpå turnere til otte europæiske storbyer.

Alle bidrag til konkurrencen bliver endvidere udstillet i et digitalt galleri på www.caughtbyumea.com gennem hele 2014.

Umeå ligger 600 km. nord for Stockholm og 400 km. syd for polarcirklen. Det er en af de hurtigst voksende byer i Europa, og deltagerne opfordres til at opleve og udforske byen og den omliggende region, og derpå tilkendegive deres kunstneriske fortolkning på kulturen, indbyder pressemeddelelsen.

Læs mere: www.caughtbyumea.com
Indsendelsesperiode: 
Frem til 30. juni 2013.