Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Så slår Design Society dørene op for folket

FashionForums nye domicil Design Society, som vi deler med blandt andre Dansk Design Center, Danish Fashion Institute og Index, åbner officielt i dag.
FashionForums nye domicil Design Society, som vi deler med blandt andre Dansk Design Center, Danish Fashion Institute og Index, åbner officielt i dag.

I dag slår Design Society dørene officielt op. Huset, der tidligere hed Dansk Design Center, har nemlig fået en overhaling og inviteret nye beboere – blandt andre FashionForum! – indenfor.

Således finder du fremadrettet foruden FashionForum altså Danish Fashion Institute, Copenhagen Fashion Week, NICE, Index og Dansk Design Center i huset lige over for Tivoli – foruden en række mindre og skiftende projekter med fokus på design, innovation og forskning. Alt sammen under én fælles overskrift: Design Society.

I Danish Fashion Institute er adm. direktør Eva Kruse glad for de nye naboer, der signalerer nye tider:

“Flytningen cementerer, at mode hører hjemme blandt de bærende kreative erhverv i Danmark. Mode har stået lidt uden for den nationale designpolitik, men nu er vi en del af det her hus,” siger en glad direktør til FashionForum.

Og bofællesskabet giver god mening, for foruden synergieffekten af at placere så mange kreative kræfter under ét tag, er der også masser af fælles værdigrundlag at bygge på, mener direktøren.

“Vi (organisationerne i Design Society, red.) har mange af de samme projekter og missioner på agendaen. Vi ønsker at vækste den kreative branche, og udbrede viden om bæredygtighed – tag nu bare Index-awarden, der finder virksomheder, der kan forbedre levestandarden, de spiller godt sammen med vores eget NICE-initiativ,” eksemplificerer Eva Kruse.

NICE er et fælles nordisk projekt under styring af Danish Fashion Institute for en mere bæredygtig modebranche.

Den officielle åbning begynder i dag kl. 15 med et lukket arrangement, hvor økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (Rad.) holder åbningstalen. Men allerede i morgen torsdag er husets nye cafe i stueetagen åben for gæster: Design Society, H. C. Andersens Boulevard 27, 1553 København V.