Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

De nominerede til ELLE Style Awards

ELLE Style Awards afholdes den 15. maj i Skuespilhuset i København, hvor der inden for 15 kategorier skal uddeles priser til de dygtigste danske modefolk, bedste brands og de mest markante stilikoner.
ELLE Style Awards afholdes den 15. maj i Skuespilhuset i København, hvor der inden for 15 kategorier skal uddeles priser til de dygtigste danske modefolk, bedste brands og de mest markante stilikoner.

ELLE Style Awards, der afholdes i 17 ud af i alt 43 ELLE-lande, løber for første gang af stablen i Danmark den 15. maj 2013. Ved ELLE Style Awards samles hele branchen sammen med modeentusiaster og toppen af den danske kendisscene for at hylde og fejre de allerbedste inden for deres fag – nemlig de personer og brands, der har gjort sig ekstraordinært bemærket i det forgangne år.

Modsat tidligere års modeprisuddelinger, vil der til ELLE Style Awards være et begrænset antal pladser, som er tilgængelige for publikum. Dertil bliver prisuddelingen også produceret til tv og vises på TV3 den 27. maj 2013.

13 priser til de allerbedste og 2 særpriser

Til ELLE Style Awards uddeles der priser inden for 15 kategorier – fra årets model og stylist til årets designer og modebrand. Dertil uddeles også en række mindre branchespecifikke priser til årets sangerinde, årets skuespillerinde, årets mand og cool kvinde, som udover deres primære metier også er yderst fashionable på den røde løber og stilikoner for de mange modeinteresserede danske mænd og kvinder. 13 af de 15 prisvindere udpeges af ELLE Style Awards’ dommerkomité, mens de to sidste særpriser – ”ELLE-prisen” og ”Læser-prisen” – udpeges af hhv. ELLE og ELLEs læsere.

”Mode er noget, som interesserer og inspirerer alle. Vi vil gerne give noget tilbage til branchen ved at hylde og fejre de allerbedste inden for deres felt. Det gør vi ved at afholde en overdådig og seværdig prisuddeling for den danske modebranche, hvor vi kombinerer awardshowets format med både underholdning og catwalk,” siger ELLEs chefredaktør Cecilie Christiansen i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Modebranchen er Danmarks fjerdestørste eksporterhverv, og det er en stor ære for os at give de mange danske talenter den anerkendelse og opmærksomhed, de fortjener, så vi også i fremtiden har et højt dansk niveau. Vi er stolte af, at dansk og skandinavisk design er noget, man taler om i hele verdenen, og vi benytter enhver lejlighed, vi har, til at slå et slag for dansk mode overfor vores kollegaer i det internationale ELLE-netværk. Det er vigtigt, at udlandet får øjnene op for endnu flere danske talenter, hvad enten der er tale om designere, fotografer, stylister, makeupartister eller andre, der er med til at markedsføre dansk mode.”

De nominerede til ELLE Style Awards 2013

1. Årets danske model

Kategorien fokuserer på danske modeller (k), der har haft gennembrud både nationalt og internationalt med shows, editorials og kampagner i modeåret 2012.

Lin (2pm)

Nadja Bender (Gossip)

Marikka (Scoop)

 

2. Årets danske stylist

Kategorien fokuserer på danske stylister, der forstår at formidle sæsonens nyeste trends på en brugbar og tilgængelig måde og samtidig udviser en stor forståelse for modens historie. De nominerede har udmærket sig i 2012 ved styling af editorials, kampagner og lign.

Sassie Bare

Alexandra Carl

Dorothea Gundtoft

 

3. Årets danske hårartist

Kategorien fokuserer på danske hårartister, der udviser stor ekspertise inden for fagets håndværk og samtidig tør eksperimentere og udfordre det kunstneriske udtryk. De nominerede har udmærket sig i 2012 ved styling af editorials, kampagner og lign.

Henrik Haue

Mette Thorsgaard

Cim Mahony

 

4. Årets danske makeupartist

Kategorien fokuserer på danske makeupartister, der udviser stor ekspertise indenfor fagets håndværk og samtidig tør eksperimentere og udfordre det kunstneriske udtryk. De nominerede har udmærket sig i 2012 ved styling af editorials, kampagner og lign.

Zenia Jæger

Anne Staunsager

Sine Ginsborg

 

5. Årets sangerinde:

Kategorien fokuserer på en dansk sangerinde, der har markeret sig i 2012, er ELLE-ish (stylish, sexy, chic), har fået os til at synge med, er inspirerende, er etableret på den danske (musik)scene (ikke upcoming), har god stil (både tøjmæssigt og personligt), optræder forbilledligt, har internationalt appeal samt har udvist kontinuitet.

Oh Land

Marie Key

Barbara Moleko

 

6. Årets skuespillerinde

Kategorien fokuserer på en dansk skuespillerinde, der har markeret sig i 2012, er ELLE-ish (stylish, sexy, chic), er inspirerende, er etableret på den danske scene (ikke upcoming), har god stil (både tøjmæssigt og personligt), optræder forbilledligt, har international appeal samt har udvist kontinuitet.

Sofie Gråbøl

Sidse Babett Knudsen

Trine Dyrholm

 

7. Årets cool kvinde

Kategorien fokuserer på en dansk kvinde, der har (lange) ben i næsen, er stilfuld, er ELLE-lish (stylish, sexy, chic), har gjort en forskel i 2012, er én vi ser op til samt er en, vi lader os inspirere af.

Susanne Bier

Lise Nørgaard

Marise Østergaard

 

8. Årets mand

Kategorien fokuserer på en dansk mand, der er lækker (her mener vi ikke modelmål og 6 packs), er ’voksen’, kan få skæg, er velklædt, er dygtig til sit fag, er etableret inden for sit felt samt har markeret sig i 2012.

Mads Mikkelsen

Nikolaj Lie Kaas

Mikkel Hansen

 

9. Årets modefotograf

Kategorien fokuserer på danske modefotografer, der udviser en forståelse for modens historie og de nyeste trends i en fin balance mellem det kunstneriske og kommercielle. De nominerede har udmærket sig i 2012 ved skydning af editorials, kampagner og lign.

Oliver Stalmans

Signe Vilstrup

Olivia Frölich

 

10. Årets internationale designer

Kategorien fokuserer på toneangivende designere, der har gjort sig særligt bemærket internationalt i 2012, og som er repræsenteret i Danmark.

Phoebe Philo for Céline

Kenzo

Valentino

 

11. Årets smykkebrand

Kategorien fokuserer på er smykkebrand, der har et udsøgt håndværk og en kontinuerlig kvalitet, et tydeligt design-dna, et genkendeligt univers, bredde i kollektionen – alt fra øreringe til halskæder, en vis form for bredde i looket (ikke kun f.eks. møtrikker trukket på snor, også andre udtryk), samt minimum 6 sæsoner/3 år bag sig.

Ole Lynggaard Copenhagen

Line & Jo

Georg Jensen

 

12. Årets Designer

Kategorien fokuserer på designere med et tydeligt design-dna, som følger designeren uanset modehus. Eller designere, som har en unik evne til at sætte sig ind i og løfte et modehus’ dna, designere, som har forståelse for den modeinteresserede del af befolkningen til de produkter, han/hun har designet, designerne med mod på at integrere sine egne designværdier i den kommercielle side af design, og endeligt skal designeren have minimum 6 sæsoner bag sig (ikke nødvendigvis for samme brand).

Malene Birger

Lene Borggaard

Charlotte Eskildsen

 

13. Årets Brand

Kategorien fokuserer på et (mode-)brand, der har kommerciel succes og plus på bundlinjen, der viser, at køberne ønsker at sikre brandets fortsatte eksistens, har et genkendeligt univers qua kampagner, ambassadør eller lign., har et kontinuerligt godt udvalg af produkter, som udspringer tydeligt af brandets univers, er tilgængeligt – det skal være nemt at købe noget fra brandet, enten via webshop eller detailhandlen samt har minimum én butik i Danmark.

By Malene Birger

InWear

Designers Remix

 

14. ELLE-prisen

Kategorien fokuserer på en toneangivende dansker (mand eller kvinde), som tør eksperimentere, inspirere, udfordre og sætte dagsorden uden at diktere en særlig trend, men en unik stil og univers.

Ingen nominerede

 

15. Læser-prisen

ELLEs læsere får her mulighed for at vælge det danske stilikon, de synes har gjort sig særligt bemærket i 2012. Det skal være en dansker (mand eller kvinde), der tør eksperimentere, inspirere, udfordre, men samtidigt bevarer sin helt egen unikke stil – og gennem den være med til at sætte modedagsorden i Danmark. Læserne indgiver deres bud på ELLE.dk. ELLE-redaktionen vælger så tre ud fra de indkomne forslag, som ELLE.dks brugere kan stemme på som vinder. Input til kandidater igangsættes, når ELLE VOL04 udkommer d. 25. marts.

Kandidater indstilles af ELLEs læsere

 

Fakta om ELLE Style Awards

Afholdes den 15. maj 2013 i Skuespilhuset, Det Kongelige Teater, København. 400 VIP-gæster inviteres og 200 billetter kommer til salg her fra den 8. april 2013. ELLE Style Awards består af tre hoveddele: VIP-middag, awardshow og efterfest. ELLE Style Awards vil blive vist på TV3 den 27. maj 2013.