Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Studerende arrangerede selv modeshow under modeugen

Under den københavnske modeuge i sidste uge, afholdte to KEA-studerende deres eget modeshow uafhængigt af den officielle showkalender.
Under den københavnske modeuge i sidste uge, afholdte to KEA-studerende deres eget modeshow uafhængigt af den officielle showkalender.

Der er den officielle showkalender, den der er trykt i en lille, fin bog med guide og præsentationer af de forskellige brands og som pressen og indkøberne planlægger deres modeuge efter. Men man kan faktisk også tale om en uofficiel kalender. Den eksisterer ikke i fysisk form, men dækker over shows, der af den ene eller anden årsag ikke kom med i den ‘rigtige’ kalender.

Den slags shows er der ikke mange af, men et af dem blev afholdt af to studende fra KEA, der går på 2. semester, Nikolaj Storm og Thea Brandt Warning. De læser design og konstruktion og blev så sent som i november enige om, at de ville lave et fælles show til vinterens modeuge under navnet Storm&Brandt.

Og det gjorde de så. Med hjælp fra venner og veninder fik de stablet et show på benene med ikke færre end 40 indgange. De oprettede en event på facebook og inviterede forbipasserende indenfor til show kl 17.00, 18.00 og 19.00 i søndags.

De to studerende havde samlet deres individuelle arbejde og lavede sammen nogle items, der, for at binde det hele sammen.

“Vi kaldte showet for Mosaik, fordi det var lidt af et puslespil at få vores forskellige styles sat sammen og skabt et helt udtryk,” fortæller Nikolaj Storm, der er træt, men glad efter showet.

“Der er så meget arbejde til sådan en opvisning, så efterfølgende er man bare træt og skal lige trække vejret igen. Men vi er allerede begyndt at snakke om næste modeuge, hvor vi gerne vil arbejde sammen fra starten, med rigtig kollektionsopbygning og den samme inspiration,” fortæller han.

På selve dagen meldte nogle af modellerne afbud, hvorfor Nikolaj Storm både agerede designer, dresser og model.

“Det var selvfølgelig lidt kaotisk, men det gik helt fint alligevel,” fortæller han.

Efter showet har de fået god respons:

“Jeg har nogle bestillinger liggende på nogle styles, der bare lige skal gradueres lidt, så er de klar til salg.”