Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modeugens aktører: Julie Christine Kühne

Mød Copenhagen Fashion Weeks projekt koordinator Julie Christine Kühne.
Mød Copenhagen Fashion Weeks projekt koordinator Julie Christine Kühne.

FashionForum har talt med Julie Christine Kühne, der er projektkoordinator på Copenhagen Fashion Week.

Hvordan forbereder du dig til CFW og hvordan ser dine dage ud under selve CFW?

Mit primære ansvarsområde er det åbne modeugeprogram, Copenhagen Fashion Festival, som inviterer de modeglade københavnere og besøgende til events i byens butikker og gader. Mine forberedelser begynder umiddelbart når én er afviklet. Så er hele kontoret i gang igen og der skal følges op og evalueres på den forgangne modeuge og fashion festival. Jeg begynder med idéudvikling, aktivering af sponsorer og går dialog med butikker om at afholde events under festivalen. De åbne events bliver lagt i vores onlinekalender på copenhagenfashionfestival.com og i det trykte program, som jeg også koordinere. I august står jeg for produktion og afvikling af stiletløbet på Amagertorv, som vi afholder i samarbejde med Veet, og her til februar er vi en del af Wonderful Copenhagens nye vinterinitiativ, Wondercool, hvor vi blandt andet holder to modesaloner i samarbejde med Designmuseum Danmark, samt har udviklet og produceret en række podcasts, hvor danske modedesignere “viser” deres København frem.
Herudover står jeg bl.a. for koordinering af en række elementer i CFW regi, som bl.a. vores frivillige crew. Vi har godt 150 frivillige, som hjælper os med at distribuere Copenhagen Fashion Festival programmet og Dansk Daily både op til modeugen og under. Herudover koordinere jeg vores to Fashion TV interviews hold, som under modeugen interviewer prominente personer fra branchen og pressen backstage, på den røde løber og messerne under modeugen. Under modeugen er jeg mest at finde på vores kontoret, hvor jeg agerer en slag kaospilot, der udover at sørge for at alle runwaybilleder og indhold fra vores Fashion TV bliver uploaded til vores hjemmeside, så pressen kan downloade både billederne i høj opløsning og sammenklippede 3 minutters-versioner af shows, løser de forskellige problemstillinger og uforudsete ting der opstår hele tiden.

Hvad forventer du at få ud af CFW?
Jeg håber og forventer at det bliver en vellykket modeuge og fashion festival, hvor alle deltagere får den bedste oplevelse med fra København. Jeg håber, at kulden bliver væk, så mange vil  bevæge sig ud i byen og rundt i butikkerne til de mange spændende events der er denne sæson i forbindelse med Copenhagen Fashion Festival.
Derudover ser jeg frem til at blive inspireret af de nye tendenser og kollektioner. Jeg synes, at vi har mange dygtige danske designere, så jeg glæder mig til at se hvad de har fundet på denne sæson.

Hvad ser du mest frem til?
Jeg ser frem til at det hele løber af stablen og se resultatet af et halvt års forberedelser. Det er en helt særlig følelse at opleve resultatet af de mange projekter og timers arbejde man har lagt i løbet af de seneste måneder og sene nattetimer. Derudover ser jeg frem til at gå en tur i Københavns gader og butikker og opleve den helt særlige vibe der er i byen under modeugen, og især hvor mange modeinteresserede der dukker op til festivalens events, som vokser hver sæson. I august er Kronprinsensgade-gadefesten et sikkert hit og her til februar skal jeg helt sikker ud og se hvad der sker fredag aften, når mange af butikkerne holder Fashion Night Out med events og happenings helt til kl. 21.
Jeg ser selvfølgelig også frem til at opleve, hvad designerene og de forskellige brands har fundet på. Selvom jeg desværre ikke kommer ud til så mange shows, som jeg kunne ønske, så ser jeg løbende med når de bliver lagt på vores website (copenhagenfashionweek.com/fashiontv), hvor alle kan se med – og søndag nyder jeg at ligge på sofaen og gense alle shows på DR K.

Har du nogle særlige rutiner eller ting du skal nå?
Min morgenkaffe. Og så skal jeg sørge for at tingene bagom spiller. Telefonen kimer som regel uafbrudt og kontoret er fyldt med modeuge-medarbejdere. Vi har nogle helt faste opgaver, der skal ordnes, men selvom alt er planlagt kommer der altid uforudsete ting ind fra højre som skal ordnes hurtigst muligt – så dagene går lynhurtigt. Men det er også det der gør det sjovt!
Derdover skal jeg ud til nogle af de mange events under Copenhagen Fashion Festival, som blandt andet onsdagens Modesalon på Designmuseum Danmark, Muuse.com’s pop-up shop i Magasin, smage sæsonens modemakroner hos La Glace og forbi Copenhagen Fashion Festival & Hives velgørenhedsfest, hvor entréindtægterne går til Danmarks Indsamlingen 2013.


Hvad betyder modeugen for dig professionelt?
Modeugen betyder rigtig meget for mig. At være en del af den og at være med, når det hele ruller giver et særligt rus. Man mærker nærmest ikke trætheden mens det står på og der er rush-hour på kontoret. Som modeinteresseret er der også en ære i at være med til planlægningen af en så stor og betydningsfuld event for branchen; og samtidig være med til at sørge for at der også er noget for de helt “almindelige” modeinteresserede. Jeg synes, det er fantastisk at vi gennem storskærme på Rådhuspladsen og Amagertorv samt de mange events under Copenhagen Fashion Festival er med at lukke op for modeugen, så det ikke kun foregår bag lukkede messedører og showvenues.

Hvad er din bedste modeugeoplevelse nogensinde?
Jeg mindes især mit første modeshow på den officielle showvenue på Rådhuset – det var Bruuns Bazaar AW11. Et aftenshow i Rådhuset med fuldt hus er altid en fantastisk oplevelse.
Herudover var det en stor oplevelse, da jeg afviklede det første stiletløb på Amagertorv i august 2011 og det første startskud lød og eventen rullede afsted. At opleve alle deltagerne give den max gas på de 100 meter i høje stiletter og at høre at mange havde brugt timer på at øve sig til lejligheden. Det var fedt!