Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Moderne detaljer og natur på print

Trendekspert: Til SS14 skal dine moderne klassikere opdateres med et strejf af naturen. Fra botaniske prints, til landskabsinspireret patchwork, til en blanding af naturlige materiale kombineret med moderne teknikker og grafiske linjer.
Trendekspert: Til SS14 skal dine moderne klassikere opdateres med et strejf af naturen. Fra botaniske prints, til landskabsinspireret patchwork, til en blanding af naturlige materiale kombineret med moderne teknikker og grafiske linjer.

<img class="alignleft" title="OSXDaily 2012-10-31 kl. 12.56.04″ src=”https://fashionforum.dk/wp-content/uploads/2012/10/OSXDaily-2012-10-31-kl.-12.56.042-e1351687595120.jpg” alt=”” width=”88″ height=”100″ />Sara Ingemann Holm-Nielsen står bag konsulentvirksomheden Quote A Gentleman. Hun er trend forecaster og konceptstylist med base i København og er endvidere tilknyttet parisiske Trend Union ved Li Edelkoort samtdanske Pej Gruppen.

På FashionForum blogger hun på skift med trendchef Luisa Traina om trendanalyse, kommende sæsoner og hvordan din virksomhed bedst integrerer fremtidige tendenser. 

Mere fra Trendeksperterne.

Kalenderen viser år 2013. Farverne og trenden for SS14 er lavet og nye trend-fornemmelser for AW14 er så småt begyndt at fylde på moodboardet, skrivebordet, skrapbogen og online på pinterest. Nye tekstiler, superteknologier og nye silhouetter bliver udforsket og det gælder for både tøj, sko og tilbehør. Men det er faktisk ikke altid vi behøver at kigge så langt efter det fedeste tøj. Sandsynligheden for at det allerede findes i dit eget klædeskab, er ret stor. Du har garanteret noget tøj, du bliver ved med at vende tilbage til og som altid får dig til at føle dig godt tilpas. Problemet er bare, at det er 1-2-3 sæsoner gammel og kan ikke fås mere.

Derfor handler denne måneds trendhistorie om at kigge indad, på snittet, på detaljen, på kvaliteten, på holdbarheden og på bæredygtigheden i videst mulig omfang, men sætte det i et nyt og metamoderne lys tilsat et strejf af naturen.  Det handler om designerens og modehusets loyalitet til forbrugeren.

I efterårsnummeret af magasinet Gentlewoman udtalte Kay Barron fra Harpers Bazaar, at modeverdenen endelig var vågnet op og har forstået, at forbrugeren ikke skifter ”holdning til tøj” hver 6 måned. Så hvorfor skal moden så absolut?

Der er ingen tvivl om at forbrugeren kan lide nyt, tøj der er på mode, men hvorfor skal vi lave anderledes tøj konstant og hele tiden? Klassikere og evige musthaves er en trend, som forbliver i klædeskabene, selvom de måtte være slidt helt ned. Vi har alle ynglingstøj, så hvorfor ikke relancere det vi holder af fra skabet? Det er bestemt ikke fordi de kreative designere, modehuse og kommercielle brands ikke kan finde på nyt, for det har de vist i mange år. Men kan de finde ud af at producere vores ynglingsklassikere tilsat moderne detaljer, så vi kan få lov til at gå lidt længere tid i vores tøj?

Denne trend er startet og vil forhåbentlig blive set endnu mere de næste mange år, for det handler ikke kun om tøj, men også om forbrugsmønstre og måden vi handler på. Til SS14 skal dine moderne klassikere, udover unikke detaljer, have et strejf af naturen. Fra botaniske prints, til landskabsinspireret patchwork, til en blanding af naturlige materiale kombineret med moderne teknikker og edgy grafiske linjer. Farverne er også stærkt inspireret af naturens smukke grønne og blå skala.

Både Acne, Maison Martin Margiela og den nye ukrainske designer og kunstner Masha Reva gør det.
Moderne detaljer og natur på print er vejen frem. Læs mere om naturens indtog næste gang her på Fashion Forum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto:© Masha Reva. Botanical print © vintage print