Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Populære britiske tekstiler på Designmuseum Danmark

En samling kendte britiske tekstiltryk kan nu opleves på Designmueum Danmark.
En samling kendte britiske tekstiltryk kan nu opleves på Designmueum Danmark.

Designmuseum Danmark udstiller 17 engelske, trykte tekstiler fra 1952 til 1972, der alle tilhører en gruppe, der populært kaldes ’Post-War British Textiles’.

Tekstilerne er designet i efterkrigsårene, hvor England blev et af de førende europæiske lande inden for tekstildesign med fremtrædende formgivere, hvis design var til stor inspiration for bl.a. danske tekstilkunsthåndværkere.

På udstillingen vises tekstiler af navne som bl.a. Lucienne Day, Evelyn Redgrave (billedet), Marian Mahler, Jacqueline Groag, Barbara Brown, Robert Stewart, Shirley Craven og Victor Vasarely.

Samlingen doneret til Designmuseum Danmark
Samlingen på 15 af de 17 udstillede tekstiler blev doneret til Designmuseum Danmark i efteråret 2011 af Francesca Galloway, der i mange år har været en ven af museet.

Francesca Galloway bor i London, hvor hun samler og handler med bl.a. tekstiler. Samlingen blev doneret til ære for en anden af Designmuseum Danmarks mangeårige venner og bestyrelsesmedlem i museet, museumsdirektør for Davids Samling , fil. dr. Kjeld von Folsach.

Kilde: Designmuseum Danmark