Dansk Erhverv og messen Gallery har indgået nyt samarbejde, og præsenterer således ved vinterens københavnske modeuge 14 internationale modeshow i den gamle Børssal hos Dansk Erhverv. Hidtil har Gallery haft showscene i henholdsvis om sommeren telte foran Forum, hvor messen afholdes, og om vinteren i det gamle Danmarks Radios koncertsal på Frederiksberg.

“Modebranchen er i forvejen stærkt forankret i Dansk Erhverv via bl.a. brancheforeningen WEAR, der tæller en række af de stærkeste danske modenavne. Derfor er det kun naturligt, at vi nu rykker ind og tager vores plads i modeugen ved rent fysisk at forene kulturarv og stærke traditioner for handel med moden som kreativt væksterhverv,” siger sekretariatschef i WEAR, Dansk Erhvervs organ for mode- og tekstilbranchen, Torben E. Hoffmann Rosenstock i en pressemeddelelse.

Og det betyder, at blandt andre Vivienne Westwood, Henrik Vibskov og Tabernacle Twins viser deres nyeste kollektioner i Børssalen, fremgår det af en meddelelse fra WEAR.

”Det er med stor glæde, at Gallery kan bruge en af Københavns smukkeste og ældste bygninger til modeugen. Det giver en fantastisk scene for designerne, og scenen har været så populær, at Gallery har måttet sige nej til designere, som ønskede at præsentere det seneste halve års arbejde. Der kommer designere fra England, Kina, Færøerne, Grønland, Finland, Sverige, Danmark, Peru og Holland. Aldrig før har der været så mange shows under modeugen – og aldrig før fra så mange forskellige lande,” udtaler ejer af Gallery Christian Gregersen.