Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Danmark sætter verdensrekord i catwalk

158 modeller med dansk mode og lige så mange med mode fra Hong Kong satte i går rekord i catwalk på en 3,2 km lang distance i Hong Kong.
158 modeller med dansk mode og lige så mange med mode fra Hong Kong satte i går rekord i catwalk på en 3,2 km lang distance i Hong Kong.

I går aftes trådte den sidste model af podiet på World’s Greatest Catwalk i Hong Kong og fik dermed forseglet den verdensrekord, som Guinness Rekordbog var kommet for at registrere.

Med en 3,2 kilometer lang runway og 343 modeller er World’s Greatest Catwalk nu officielt den største catwalk nogensinde registreret. Og det er noget man kan være stolt over i Danmark, for den rekordsættende begivenhed er nemlig blevet til i et samarbejde mellem Danish Fashion Institute og Hong Kong Fashion Designers Association. Moden der blev vist frem på catwalken, var derfor også fra henholdsvis Danmark og Hong Kong.

”Vi havde 158 modeller klædt i mode fra Danish Fashion Institutes medlemmer på denne ualmindeligt imponerende catwalk i dag. Jeg blev enormt stolt, da jeg så dem gå ned af catwalken med den smukke Hong Kong skyline som kulisse. Det var simpelthen det bedste af dansk mode præsenteret i den smukkeste internationale rammer,” siger en stolt Eva Kruse, adm. direktør for Danish Fashion Institute.

Kulturborgmester Pia Allerslev, som sammen med Hong Kong regeringens Financial Secretary åbnede catwalken officielt – og i øvrigt har bidraget med fotoet øverst! – siger:

”Jeg har været her i Hong Kong i dag for at bakke op om den kreativitet og professionalisme, der er i den danske modebranche og om de kræfter og ambitioner, der er i Danish Fashion Institute. Danish Fashion Institute har igen formået at give dansk mode international synlighed. Det vil jeg gerne rose dem for.

Pia Allerslev fremhæver endelig det helt unikke ved catwalken, nemlig mødet mellem de to kulturer:

”Det fysiske møde på halvvejen af catwalken mellem modeller klædt i dansk mode og modeller klædt i mode fra Hong Kong var ganske smukt og symbolsk. Et kulturelt møde mellem øst og vest.”

Da World’s Greatest Catwalk var overstået og modellerne talt op af Guinness’ Rekordbogs udsendte, blev rekorden officielt markeret ved overrækkelsen af et diplom til bl.a. Eva Kruse, Danish Fashion Institute og Pia Allerslev, kulturborgmester.

FACTS

– Catwalken startede kl. 14.55 (kl. 7.55 dansk tid) og varede i 45 minutter indtil kl. 15.40 (kl. 8.40 dansk tid).

– Catwalken målte 3,2 km. på Avenue of Stars i Hong Kong

– Catwalken havde mere end 350 indgange – 158 med dansk mode.

– 35 danske mode-, smykke- og accessoriesmærker og 4 designskoler var med på catwalken.

– Det er anden gang DAFI sætter verdensrekord i catwalk. Første gang var i København i august 2010, hvor podiet målte 1,609 km.

Danske mærker på catwalken:

Pandora, Day Birger et Mikkelsen, Baum und Pferdgarten, Ørgreen Optics, Soulland, Kopenhagen Fur, Bruuns Bazaar, Tusnelda Bloch, Munthe Plus Simonsen, Stella Nova, By Malene Birger, Dyrberg/Kern, Ecco, Edith & Ella, Maria Black Jewellery, Storm & Marie, Hofmann, Erfurt Luxury Accessories, Ganni, Rosemunde, Selected, Henrik Vibskov, Rützou, Lise Dige, Matinique, Maxjenny, Oh! By Kopenhagen Fur, Nuit Comme Oui, Whiite, Julie Brandt, Rachel Kollerup, Soaked In Luxury, InWear, Hoff By Hoff Copenhagen, Stine Ladefoged samt designs fra studerende fra: Designskolen Kolding, KEA, Kunstakademiets Designskole, TEKO.