Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

KEA klar med diplomuddannelse i webhandel

Københavns Erhvervsakademi udbyder i samarbejde med blandt andre FDIH og Dansk Detail en helt ny diplomuddannelse i e-handel.
Københavns Erhvervsakademi udbyder i samarbejde med blandt andre FDIH og Dansk Detail en helt ny diplomuddannelse i e-handel.

KEA er klar med en helt ny diplomuddannelse i e-handel, e-marketing, cross media og design.

De seneste mange år har den andel af detailhandlen, der foregår på nettet været støt stigende. Det seneste år vækstede e-handlen med flotte 15 pct., og giver således et klart billede af, at forbruget rykker fra de fysiske butikker til e-butikkerne.

Med en ny diplomuddannelse håber KEA, at erhvervslivet også kan bidrage med de kompetencer, som skal til for at udnytte mulighederne på e-platformen. Blandt samarbejdspartnerne på den nye uddannelse er blandt andre FDIH, Danskt Detail og Danish Design Association.

”Vi mangler en efteruddannelse til at sætte yderligere fart i dansk e-handel. Vi hilser derfor KEAs nye diplomuddannelse velkommen, fordi den giver et markant kompetenceløft til de virksomheder, der ellers skulle købe sig til konsulenthjælp på området. Uddannelsen fokuserer netop på, at de studerende omsætter konkret viden til resultater i egen e-handelsvirksomhed,” siger Annette Falberg, der er direktør i FDIH, i en pressemeddelelse.

Uddannelsen vil tilbyde nye kompetencer til professionelle i butikker, kæder og brands. Både dem, der eksisterer som rene e-shops og dem, der vil dyrke synergien mellem deres fysiske butikker og netbutikken.

”I dialog med brancheorganisationerne har vi skabt en videregående efteruddannelse inden for e-handel. Det er fortrinsvis blevet en enkeltfags-uddannelse på diplomniveau inden for e-handel, strategi og forretningsudvikling, marketing, sociale medier, teknologi og design,” fortæller cand.comm. Michael Frederiksen, der er studieleder med ansvar for opbygningen af den nye diplomuddannelse på KEA.

Et uddannelsesmodul strækker sig over tre måneder – med godt 10 x tre timers undervisning, således at det er muligt at passe sit normale job ved siden af. Modulerne bliver udbudt med start 27. januar 2013.

Der kræves en relevant adgangsgivende uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller relevant videregående voksenuddannelse (VVU) samt 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. KEA kan dog give dispensation for ovenstående ud fra en konkret vurdering.