Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Trendeksperterne: Sådan bruger din virksomhed grungetendensen

Den lille, simple piercingring er ikke et nyt fænomen. Men denne sæson - og vi vil se den igen de kommende - har den atter hægtet sig fast i næser og ører verden over.
Den lille, simple piercingring er ikke et nyt fænomen. Men denne sæson - og vi vil se den igen de kommende - har den atter hægtet sig fast i næser og ører verden over.

<img class="alignleft size-full wp-image-10499" style="border-style: initial; border-color: initial;" title="OSXDaily 2012-10-31 kl. 12.56.04″ src=”https://fashionforum.dk/wp-content/uploads/2012/10/OSXDaily-2012-10-31-kl.-12.56.042-e1351687595120.jpg” alt=”” width=”88″ height=”100″ />Sara Ingemann Holm-Nielsen står bag konsulentvirksomheden Quote A Gentleman. Hun er trend forecaster og konceptstylist med base i København og er endvidere tilknyttet parisiske Trend Union ved Li Edelkoort samt danske Pej Gruppen.

På FashionForum blogger hun på skift med trendchef Luisa Traina om trendanalyse, kommende sæsoner og hvordan din virksomhed bedst integrerer fremtidige tendenser. 

Mere fra Trendeksperterne.

Den simple ring i næsen og øret har hægtet sig fast igen. Den lille, simple ring i øret og piercing i næsen er ikke et nyt fænomen i moden og har denne sæson igen vist sig på gaden, på catwalken og i flere internationale modemagasiner som i V-Magazine, ID, Fantastic Man og Vogue Homme Japan.

Tidligere var en enkelt ring i øret et tegn, som sømænd brugte til at vise deres bedrifter på havet. Bar de en ring i øret, havde de enten sejlet jorden rundt eller krydset ækvator.

I slutningen af 60’erne var det hippierne og store dele af det homoseksuelle miljø, som tog øreringen til sig og i 80’erne gjorde George Michael med gruppen Wham! piercingerne trendy.

Næseringen har flere gange været brugt som symbol på oprør både i punkmiljøet i 80’erne, men også af mainstreamkulturen i midt-90’erne.

Nu ser vi, at både ring i det ene øre og næsepiercingen er tilbage i modebilledet som kropsudsmykning hos begge køn.

Og med den bølge af 90’er-grungeinspiration, der ikke er til at komme uden om de næste sæsoner, er der måske basis for et helt nyt oprør på tværs af alder og kontinenter?

Sådan kan din virksomhed benytte tendensen: Tænk i grunge-accessoirer, når du planlægger fashion editorials og styling.

Læs mere om Quote A Gentleman her.