Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Tillykke: Her er vinderne af Den Gyldne Pelsnål

Vinderen i Women's Wear-kategorien havde skabt et design med ”moderne silhuet og farvevalg,” siger Cecilie Christiansen, chefredaktør på Elle.
Vinderen i Women's Wear-kategorien havde skabt et design med ”moderne silhuet og farvevalg,” siger Cecilie Christiansen, chefredaktør på Elle.

Under vanlig pomp og pragt blev Kopenhagen Furs talentpris Den Gyldne Pelsnål i aftes uddelt i pelskoncernens hovedkvarter i Glostrup på Sjælland.

Det blev 24-årige Lærke Koldskov fra TEKO, der løb med førstepræmien i konkurrencens ældste kategori Women’s Wear, der blev uddelt for 14. gang.

Moderne silhuet
Lærke Koldskov havde skabt en kjole af pels og læder, der langsomt graduerede fra hvid over skuldrene over grå og til sort i pencilskørtet. Kjolen var omhyggeligt skåret som et papirklip. Til den havde hun – som kategorien kræver – tilføjet et accessoir: Et par Converse All Star-inspirerede platformsko skabt i bladsølv og pels.

”Hun har med moderne silhuet og farvevalg lavet en kjole, der falder smukt om kroppen. Det er kort sagt skideflot,” siger Cecilie Christiansen, chefredaktør på Elle, om vinderkjolen.

Kreative kunstværker
De to andre udvalgte designere havde til kategorien skabt henholdsvis en sort kjole med påsat pelsskelet og rose, der ledte tankerne i retning af gamle sejlertatoveringer, og en overdel holdt i brune og hvide nuancer med påsatte pelsstykker, der dannede søjler mod det løsere skørt.

Og alle tre designere fik roser med fra juryen:

”Det var tre kreative kunstværker med gode historier. Alle tre er brugbare og moderne, og de kan bruges på både catwalk og til cocktailfesten. Frem for alt kan man nemlig både se godt ud og føle sig godt tilpas i kreationerne,” sagde Cecilie Christiansen.

Nu også med herretøj
For første gang – og på høje tid, kunne man mene – havde Kopenhagen Fur tilføjet en herretøjspris. I kategorien Men’s Wear løb tyske Ramona Jutta Reile fra Designskolen Kolding med førstepladsen. Hun havde skabt en imponerende marineblå sweatshirt med hvide detaljer og pelspåsætning ved overarmen.

Over den havde hun, som kategorien bød, placeret sit accessoir: Et skråbælte af hvid pels, blå remme og gyldne karabinhager. Et smukt og ikke mindst maskulint supplement, hvilket måske nok er en kunst i sig selv.

To gange prisvinder
Den 23-årige vinder – der også løb med den anden nyoprettede pris, Oh! Talent Award, sponseret af Kopenhagen Furs eget modebrand – fik følgende ord med på vejen fra kategoriens juryformand Frederik Andersen, der er moderedaktør på Euroman:

”Der er blevet lagt et kæmpe arbejde i designet, og lagt stor vægt på teknik i hver style. Det skal og kan fungere. Vinderen har et udtryk, der kan fungere i flere sæsoner. Det er vellykket uden at kamme over og blive klovnet,” siger han.

I kategorien Home Ware vandt Rosita Gonzalez Skjelmose fra Margrethe-Skolen med konkurrencens absolut mest morsomme indslag: En serie af pelsbeklædte cykelsadel-covers, udformet så de lignede tegneseriedyrehoveder.

Alle vindere vinder et halvt års praktikophold hos hhv. Stine Goya, David Andersen og Engelbrechts, samt et tredages ophold i Paris med adgang til messen Première Vision. Vinderen af Kopenhagen Studios Oh! Talent Award vinder desuden et praktikophold hos Kopenhagen Studio samt et pelset accessoir fra Oh!.

Du kan læse mere om deltagerne og deres designs på Kopenhagen Furs hjemmeside.