Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Retten til en rød sål: Louboutin vs. Yves Saint Laurent

Afgørelsen er netop faldet i en sag om retten til røde såler.
Afgørelsen er netop faldet i en sag om retten til røde såler.

Må Yves Saint Laurent lave sko med røde såler? Det spørgsmål er kernen i en sag om varemærkeregistrering, hvor afgørelsen netop er faldet. Det var luksusbrandet Louboutin, kendt for de røde såler, som sagsøgte Yves Saint Laurent. Yves Saint Laurent har nemlig også fremstillet stiletter med farvestrålende undersider.

Mode- og lovgivningsbloggen Fashion Law, beretter om en afgørelse, hvor begge parter – på sin vis – er vindere:

Ser man på Louboutins krav mod Yves Saint Laurent, om at Yves Saint Laurent ikke må sælge røde stilletter med røde såler, så vandt Yves Saint Laurent. Men ser man derimod på Yves Saint Laurents krav om, at Louboutins varemærkeregistrering af røde såler var ugyldig, så vandt Louboutin.

Appeldomstolen i USA fandt nemlig, at Louboutins varemærkeregistrering er gyldig, men at den skal begrænses til kun at omfatte sko, hvor den røde sål er kontrastfarve til resten af skoen. Retten mente nemlig, at kun sådan brug af røde såler var blevet kendetegnende for Louboutin. Brug af røde såler på røde sko, var derimod ikke forbeholdt Louboutin, hvorfor Yves Saint Laurent kan fortsætte med at sælge deres røde stilletter med røde såler.

Selvom Louboutin selvfølgelig havde håbet på at kunne stoppe Yves Saint Laurent, så er de nok tilfredse med dommen, vurderer juristerne fra FashionLaw.dk. Louboutin har nemlig fået domstolenes ord på, at deres varemærkeregistrering er gyldig, og de kan derfor fortsætte med at komme efter andre, der laver sko med røde såler (bare ikke røde sko).

Så alle de skoproducenter, som i en forventning om at Louboutin ville miste retten til de røde såler, sælger sko med røde såler, må hellere skynde sig at få malet skoene røde.

Kilde: Fashionlaw.dk