Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Danske mærker dominerer ved britisk awardshow

Ikke færre en fem ud af otte nominerede til Womenswear Brand of the Year i England er danske.
Ikke færre en fem ud af otte nominerede til Womenswear Brand of the Year i England er danske.

Der er gode chancer for, at et dansk brand løber med prisen Womenswear Brand of The Year, når der midt i november kåres vindere ved årets Drapers Awards i Storbritannien.

Hele fem af de otte nominerede mærker er nemlig danske og tæller således: 2nd Day, InWear, Part Two, Selected Femme og Soaked in Luxury.

Populær skandinavisk designfilosofi

Men hvorfor er danske brands så populære i England? FashionForum fangede en glad Part Two-direktør til en snak om nomineringen:

”Den typiske skandinaviske designfilosofi rammer bredt, det handler om enkelthed og rene linjer. Og så er de nominerede mærker jo også godt prissat fra highstreet til midprice-segmentet. Det er for alle – tøj til de fleste,” siger adm. direktør i Part Two, Michael Stockfleth Coester.

Nyder god anseelse

Foruden de fem danske brands, tæller kategorien svenske Dagmar, engelske Goat, og franske Aigle. Og nomineringen siger meget om positionering på markedet, mener Michael Stockfleth Coester:

”Det betyder, at man nyder god anseelse på det engelske marked. Drapers er jo det store britiske tekstilmagasin. Og det er en ære at blive nomineret,” siger han og understreger videre, at nominering – og en potentiel førsteplads bestemt kan have en afsmittende effekt på salget:

Det kan sagtens smitte af

”Det giver sig til udtryk i salgstallene – det kan sagtens smitte af. Det er lidt en win-win, for du bliver nomineret på grund af god performance på markedet, og så giver det en yderligere afsmittende effekt, når man bliver nomineret – og især hvis man vinder,” lyder det fra direktøren.

Der er i alt seksten kategorier i awardshowet fra bedste nye virksomhed til bedste detailkæde til bedste herretøjsbrand.

Foruden de mange danskere i kategorien Womenswear Brand of the Year, er danske Anerkjendt nomineret i kategorien Young Fashion Brand of the Year. Asos.com, der er delvist på danske hænder (Bestseller ejer knap en fjerdedel af den store onlinebutik, red.), er nomineret i flere etail-kategorier.

Drapers Awards 2012 løber af stablen i London den 21. november.