Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeblogprisen 2012: Svar på kritikken

Juryen bag Blogprisen 2012 svarer på kritikken af nomineringsprocessen.
Juryen bag Blogprisen 2012 svarer på kritikken af nomineringsprocessen.

Der har lydt kritik af udvælgelsen af de nominerede blogs til Modeblogprisen 2012. I blogosfæren, blandt andet på den populære modeblog Fierce & Fattig, har man således kunne læse, at nogle af de nominerede blogs “ikke har været opdateret i måneder”, og at det for cirka halvdelen af de nomineredes vedkommende er tilfældet, at de “er en del af modebranchens “egne” […] – diverse nuværende/tidligere ansatte, freelancere tilknyttet, pr-folk, stylister, veninder etc,” skriver Kia Ellegaard Møller, blogger bag Fierce & Fattig, som i et indlæg om Blogprisen 2012 fortsætter:

“Udover det er der ingen form for begrundelser eller mere info omkring, hvor mange priser der skal gives ud, og hvor mange af dem som er “jurypriser”. Den liste er på alle måder under al kritik.”

Som du her til morgen kunne læse på FashionForum, har en række blogs som følger heraf besluttet at etablere en egen blogpris, en pris hvor det er læserne, der bestemmer, og hvor nomineringskriteriet er popularitet – altså høje læsertal.

FashionForum har forholdt talskvinde Charlotte Møbjerg Ansel-Henry fra Blogprisen 2012 – den eksisterende pris – kritikken.

Hvilke udvælgelseskriterier ligger til grund for nomineringerne?
De nominerede blogs er bl.a. udvalgt ud fra bloggens generelle information om mode og modebranchen, herunder bredden i modestoffet, som rækker ud over “dagens outfit”. Bloggens personlighed og evne til at inkludere læserne er med i vurderingerne, samt om bloggens indviduelle stil kommer til udtryk. Er universet gennemført, og er bloggens generelle udseende anderledes og interessant? Derudover har juryen set på om bloggen har international karakter.

Hvorfor optræder der på listen flere blogs, som ikke er opdateret for nyligt?
Der er set på, om modebloggene over en periode og ikke på enkelstående blogopdateringer. En blog er ikke nødvendigvis kvalificeret, blot fordi den er opdateret for nyligt. 
Juryen har gennemgået de forskellige danske modeblogs og har vurderet, at selv nogle af de få blogs, som ikke er opdateret for nyligt, har udvist et særligt niveau, som fortjener en nominering.

Hvorfor er store og populære modeblogs som Passions for Fashion og Fierce & Fattig ikke nomineret?
Der findes utrolig mange blogs i Danmark, og der er mange af dem, der desværre ikke er blevet nomineret i denne omgang, og det betyder bestemt ikke, at de ikke er gode og vellidte, men at der i udvælgelsen er kigget på helhedsindtrykket af en blog og at der derfor denne gang også er nomineret flere mindre blogs, som ikke kun er interessante qua deres læsertal.