Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dansk Design Center laver talentpris

Når Danish Design Award uddeles af Dansk Design Center er der en ny kategori med i konkurrencen. En ny talentpris hylder nemlig det unge og engagerede talent.
Når Danish Design Award uddeles af Dansk Design Center er der en ny kategori med i konkurrencen. En ny talentpris hylder nemlig det unge og engagerede talent.

Når Danish Design Award uddeles af Dansk Design Center (DDC, red.) er der en ny kategori med i konkurrencen. En ny talentpris hylder nemlig det unge og engagerede talent. Fra 16 nominerede talenter modtager vinderen et rejsegavekort på 30.000 kr., når prisen uddeles i DDC d. 27. september.

”Det har været et stort ønske fra min og juryens side at uddele en talentpris under Danish Design Award. Selvfølgelig har DDC skullet rette sin opmærksomhed mod virksomhedernes behov og mod den professionelle designbranche, men i juryen syntes vi også, at det var på tide, at man interesserede sig for de helt nye og uopdagede talenter,” siger juryformand Peter Bysted i en pressemeddelelse, og fortsætter:

”For DDC vil det også være en fordel, at man på den måde kommer i kontakt med et talent- og vækstlag, som tidligere ikke har haft den store tilknytning til designcentret.”


Samarbejde med skolerne
Talentprisen er oprettet i et samarbejde med Kunstakademiets Designskole, Aalborg Universitet –  Institut for Arkitektur og Medieteknologi, Designskolen Kolding, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole – Grafisk Design og Interaktivt Design, IT-Universitetet i København – Digital Design og Kommunikation, Arkitektskolen Aarhus – Institut for Design, DTU – Design & Innovation.

De syv skoler har nomineret nuværende studerende, eller studerende med afgang i 2011 eller 2012, som i særlig grad har udmærket sig med nytænkning inden for fx industrielt design, møbler, tekstil- og beklædningsdesign, grafisk design, digitalt design eller service- og oplevelsesdesign.

Nomineringerne er baseret på hele studieforløbet eller på flere projekter. Det er talentet, der er indstillet og ikke et bestemt projekt.

For DDC’s administrerende direktør, Nille Juul-Sørensen, lægger juryformandens holdning og etableringen af talentprisen sig tæt op ad den nye strategi for DDC, som offentliggøres samtidig med uddelingen af Danish Design Awards.

”Historisk set har det jo ikke været de unge nye, som stod først for, når virksomhederne skulle tilknytte designere. Det kan den medieomtale og den anerkendelse og respekt, som prisen kan give i miljøet, måske rette lidt op på, så det bliver lettere for de unge at trænge igennem,” siger Nille Juul-Sørensen.

”For vi har virkelig nogle meget talentfulde, unge designere, som har kompetencerne, ambitionerne og drømmene til at føre den danske designarv videre og ud i nye eventyr,” afslutter han.

To ud af de 16 nominerede beskæftiger sig med tekstil og beklædning. Det gælder tekstildesigneren Maria Sølvtofte, 5. års studerende på Kunstakademiets Designskole, samt Ida Buchardi, der med sit interaktive projekt The Wardrobe Challenge, har sat fokus på bæredygtighed og tøj.

Se mere om alle de nominerede her.