Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Designmuseum Danmark vil skabe designklynge

Designmuseum Danmark har taget første skridt i retning af at skabe en reel designklynge i gallerikvarteret på Bredgade i København.
Designmuseum Danmark har taget første skridt i retning af at skabe en reel designklynge i gallerikvarteret på Bredgade i København.

Designmuseum Danmark har taget første skridt i retning af at skabe en reel designklynge i gallerikvarteret på Bredgade i København. Lige ved siden af museets egne lokaler udlejer Designmuseum Danmark nemlig to andre bygninger – og målet er, at bygningerne på sigt skal fungere som kontorhotel for designvirksomheder og kreative erhverv.

Lokalerne udlejes i bygningerne Bredgade 66 og Bredgade 74 – i det første er lokalerne fordelt over tre etager, det andet er en gammel direktørbolig. Begge lejemål er dog præget af stor fleksibilitet, så målet om at skabe en god synergieffekt og gøre det muligt selv for små virksomheder at leje sig ind, kan nås.

”Museet ønsker at være et samlingspunkt, hvor virksomheder og kreative kræfter gensidigt kan inspirere hinanden,” siger Nikolina Olsen-Rule, kommunikationschef hos Designmuseum Danmark, til FashionForum.dk.

”Tanken er, at skabe et miljø med fokus på tværfaglighed og på sigt, at udvikle et uformelt netværk for design,” fortsætter hun og peger på, at der skal skabes synergieffekt mellem kulturelle og kommercielle designrelaterede aktiviteter.

Er man interesseret i at høre mere om lejemålet kan man kontakte Henriette Falkenberg på hfa@designmuseum.dk.