Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Skt. Loye Prisen hædrer moderne smykkekunst

Prisen på 100.000 kr. overrækkes af H.K.H Kronprinsesse Mary på vegne af Kjøbenhavns Guldsmedelaug til en ny, kommende guld-, sølvsmed eller ædelmetalformgiver.
Prisen på 100.000 kr. overrækkes af H.K.H Kronprinsesse Mary på vegne af Kjøbenhavns Guldsmedelaug til en ny, kommende guld-, sølvsmed eller ædelmetalformgiver.

I dag, fredag, overrækkes Skt. Loye Prisen 2012. Prisen uddeles af Kjøbenhavns Guldsmedelaug til en ny guld-, sølvsmed eller ædelmetalformgiver, der ”igennem sine unikke designs og visionær blik har udvist et talent ud over det sædvanlige,” som det lyder i en pressemeddelelse.

Prisen, der er på 100.000 kr., overrækkes af H.K.H Kronprinsesse Mary på vegne af lauget og prisuddelingen finder sted på Designmuseum Danmark.

De nominerede til prisen er Annette Dam, Helen Clara Hemsley, Birgitte Holmsteen, Marie-Louise Kristensen og Signe Frese Bülow Andersen, der alle har indleveret en række værker, der på hver sin måde illustrerer innovation og nytænkning.

Skt. Loye Prisen blev indstiftet i 1989 for at sætte øget fokus på, og anerkende, nye initiativer i et ældgammelt hverv. Som noget nyt vil prisuddelingen hvert tredje år blive fulgt op af en nyetableret smykke- og korpusevent, der i år vil strække sig over perioden fra 21. august – 30. september.

Eventen bliver en tilbagevendende begivenhed og vil løbe af stablen i gallerier og smykkeværksteder over hele København. Formålet er at sætte fokus på smykkekunstens og korpusværkernes mange facetter – fra håndværk til kunst og design.

Modtageren af Skt. Loye Prisen er udvalgt af en jury bestående af seks prominente personer indenfor faget: Chefdesigner for Georg Jensen Regitze Overgaard, oldermand for Kjøbenhavns Guldsmedelaug guldsmed Mette Saabye, medlem af styrelsen guldsmed Gitte Bjørn, kunsthistoriker Liesbeth den Besten, medlem af 3- mandsudvalget Statens Kunstfond ædelmetalformgiver Katrine Borup samt sølvsmed Allan Scharff har stået for udvælgelsen af de fem nominerede til Skt. Loye Prisen 2012.

Kjøbenhavns Guldsmedelaug har sine rødder tilbage til 1429 og er et af verdens ældste laug. Laugets ambitioner er at viderebringe stolte faglige traditioner i en ny kontekst. Laugets medlemmer beskæftiger sig med alt fra traditionelt håndværk til moderne smykkekunst.