Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modeugens Aktører: Trine’s Wardrobe

Sådan ser Trine Kjærs modeuge ud - masser af shows og billedredigering.
Sådan ser Trine Kjærs modeuge ud - masser af shows og billedredigering.

Når modeugen løber af stablen summer branchen af liv. Men mange har brugt flere måneder på at forberede de intense modeuger, der for mange er årets højdepunkt. I serien Modeugens Aktører møder vi en række forskellige mennesker, der alle arbejder professionelt med modeugen.

Trine Kjær er bloggeren bag Trine’s Wardrobe. Den 23-årige pige arbejder som freelance stylist og har både lavet en sko-kollektion og en serie hårprodukter. Under modeugen er hun backstage til shows, skyder billeder og formidler modens univers gennem ord og billeder til sine mange læsere.

Hvordan forbereder du dig til CFW?
Forberedelserne starter et par uger op til modeugen. Der en masse planlægning med at få kalenderen til at gå op. Modeugen byder på så mange spændende shows og events, men jeg kan ikke nå det hele – derfor researcher jeg en del, så jeg på den bedst mulige måde kan nå de ting, der er vigtigst for mine læsere og jeg. Udover det er der selvfølgelig også lidt sjov planlægning med at klargøre, hvad man skal have på. Til hverdag er det noget jeg planlægger fra dag til dag, men erfaringer har vist, at netop i modeugens hektiske dage, er det godt at have forberedt sig lidt.

Hvordan deltager du i CFW?
Jeg prøver at deltage i så mange shows, som tiden tillader. Til showsene er jeg er både “skribent” og “fotograf”. Selvom CFW altid tager de smukkeste billeder, som jeg også benytter mig af, så er det vigtigt for mig at formidle modeugen med mine egne billeder og ord. Give den personlige vinkel og på bedst mulige måde prøve at gøre modeugen så jordnær så muligt overfor mine læsere – give dem en følelse af, at de næsten selv har været der. Aftenerne er mit frirum, hvor jeg slapper af til festerne, er gæst og bloggen holder fri.

Hvordan ser dine dage ud under selve CFW?
Morgenerne bruger jeg altid på at redigere billeder og lave indlæg til bloggen. Derefter går jeg dagen igennem – prioriterer, hvilke shows der er allervigtigst. Jeg tager ofte hen til dem en halv times tid før de starter, for at tage backstage billeder af make-up, hår, modellerne og detaljebilleder af tøjet. Når billederne er i hus ser jeg selve showet, og så er det videre. Jeg sørger gerne for at ligge nogle pauser ind i løbet af dagen, hvor jeg kan blogge, men ofte er det desværre svært at finde nok tid. Derfor priser jeg mig lykkelig for at sociale medier som Instagram og Twitter er opfundet – via dem kan mine læsere følge med mig gennem hele dagen. Og om aftenen står den på skønne fester – jeg elsker især festerne under august ugen.

Hvad forventer du at få ud af CFW?
Jeg forventer at se en masse fantastiske shows, se nye farver og nye snit, at blive inspireret og så forventer jeg at få lavet en masse gode indlæg til mine læsere. August-ugen er altid noget helt specielt hvad angår det sociale, alle mennesker er i godt humør og jeg glæder mig til at hektiske dage afsluttes med (forhåbentlig) lune sommer aftener, øl og godt selskab.

Hvad ser du mest frem til?
Jeg synes showkalenderen i år er rigtig spændende, så det er svært at vælge ud. Men jeg har et blødt punkt for Wackerhaus, hvis shows de seneste to sæsoner har været så fantastiske. Jeg kan huske jeg tænkte under AW12-showet, at jeg vitterligt havde lyst til at eje hele kollektionen.

Derudover synes jeg, det bliver rigtig spændende at se svenske Stylein – det er fantastisk når københavn kan tiltrække udenlandske mærker, og deres designs er så enkle med fine detaljer og de lækreste materialer. Jeg er glad for at  Wood Wood er tilbage i København, og glæder mig meget til deres show, og så ser jeg meget frem til Freya Dalsjös show. Hun er så dygtig. Jeg kender en del af holdet bag, og jeg er sikker på de kommer til at kreere noget fantastisk.

Har du nogle særlige rutiner eller ting du skal nå?
Udover søvn, så tager jeg altid på Gallery lørdag for at tage close-up billeder af mine yndlings kollektioner, så jeg kan vise mine læsere tøjet på catwalken, men også hængende på bøjlerne.

Hvad betyder modeugen for dig som professionel? 
Modeugen er absolut en af de vigtigste begivenheder i løbet af året. Den ligger til grund for en masse indlæg omkring selve ugen, og den definerer også på sigt, hvad jeg kommer til at skrive om på bloggen. – hvilke tendenser jeg tror på bliver store i foråret 2013.

Har du nogen sjove anekdoter/sjove oplevelser i forbindelse med modeugen? Ting du husker særligt tilbage på? 
Der sker altid så mange sjove ting under ugerne, men mit klareste minde er uden tvivl min første modeuge for tre år siden. Jeg oplevede det hele så intenst og kan huske, jeg var så overvældet over at være en del af modeugen, der førhen havde virket som den mest lukkede bog. Alle mennesker var søde, og jeg følte mig straks velkommen.. Generelt elsker jeg, at den københavnske modeuge er så relativt afslappet og åben i forhold til mange udenlandske.