Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Designstuderende udstiller i H&M

Tre designstuderende har konkurreret om at skabe de bedste looks af genbrugt H&M-tøj - en vinder er kåret og de studerendes designs udstilles nu i H&M til fordel for velgørenhed.
Tre designstuderende har konkurreret om at skabe de bedste looks af genbrugt H&M-tøj - en vinder er kåret og de studerendes designs udstilles nu i H&M til fordel for velgørenhed.

Tre designstuderende fra Designskolen Kolding har konkurreret om at skabe de bedste looks af genbrugt H&M-tøj. En vinder er nu kåret og deres re-designs udstilles i forbindelse med Copenhagen Fashion Week i H&M’s butik på Amagertorv i København.

H&M udskrev designkonkurrencen i forbindelse med den bæredygtige konference Fashion Summit, der blev afholdt i København i maj. Dengang arrangerede H&M i samarbejde med Røde Kors en tøjindsamling i København, hvor kunderne kunne donere deres brugte H&M-tøj til Røde Kors.

”Tøjindsamlingen og den efterfølgende designkonkurrence har til formål at inspirere H&M’s kunder til at forlænge deres tøjs levetid og dermed mindske belastningen af miljøet. H&M har et ønske om at bruge naturens ressourcer ansvarligt, samt genbruge tøj og materialer hvor det er muligt, og samarbejdet med Røde Kors og Designskolen Kolding er med til at gøre vores kunder opmærksomme på, hvordan de selv kan bidrage til arbejdet for en mere bæredygtig fremtid,” lyder det fra H&M i en pressemeddelelse.

Succesfuld indsamling
Indsamlingen skaffede over 2.500 stykker tøj i løbet af tre dage og af det indleverede tøj, fik de tre designstuderende lov til at udvælge 25 stykker, som de kunne redesigne efter egne visioner.

D. 31. juli har en jury bestående af folk fra Eurowoman og blogger Pernille Teisbæk valgt Kathrine Gram Hvejsel som vinder og hendes designs udstilles nu i butikkens udstillingsvinduer, mens designs fra de to andre deltagende designere udstilles i selve butikken fra d. 9.-11. august.

Alle looks sættes til auktion på Lauritz.com fra d. 9.-18. august og indtægterne går ubeskåret til Røde Kors.

Billede: Kathrine Gram Hvejsel og hendes vinderdesigns