Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

David Andersen lancerer zero-waste kollektion

Designeren lancerer kollektion, der skal minimere tekstilspild og udnytte 100 pct. af de indkøbte materialer.
Designeren lancerer kollektion, der skal minimere tekstilspild og udnytte 100 pct. af de indkøbte materialer.

Det er entreprenante tider hos David Andersen. Som FashionForum.dk tidligere har beskrevet, har designeren for nylig indgået både et samarbejde med Erik Bagger og lavet en skokollektion for Bianco. Og nu lancerer David Andersen et bæredygtigt initiativ, der skal minimere tekstilspil.

Under navnet Zero-Waste by David Andersen er projektet udarbejdet med et bæredygtigt fokus.

”Bæredygtighed har længe været en integreret del af vores måde at arbejde på. Det er ganske enkelt en naturlig ting for os, at bekymre os om metervarernes ophav og tøjets produktion og vedligeholdelse. Det burde være almindelig anstændig adfærd og ikke bare noget nyt og moderigtigt,” lyder det fra David Andersen i en pressemeddelelse.

Kollektionens udgangspunkt er at minimere tekstilspild samt at fokusere på det fodaftryk, design og produktion efterlader. Ambitionen er at udnytte metervarerne optimalt, så de enkelte designs tilskæres, så alt materiale bliver brugt.

»Det handler om, at minimere spild allerede i produktions- og designfasen, at gøre den præmis til udgangspunktet for den efterfølgende designprocess. På den måde kommer det endelige resultat til at signalere både en social stillingtagen og en holdning til design«, siger David Andersen om det designeksperiment, der bliver en integreret del af designerens SS13 kollektion.

Hele processen er åben og dokumenteres på denne hjemmeside, hvor interesserede kan følge med i tilblivelsen.