Et nyt forum for bæredygtig mode har set dagens lys. I regi af Sustainable Fashion Academy er Learning & Innovation Forum startet af en række svenske virksomheder, men skal på sigt bredes ud så medlemmerne kommer fra hele Skandinavien. Det skriver Habit.se.

Som opstart er H&M og Lindex gået med, ligesom outdoor-virksomheden Fenix Outdoor, med brands som Fjällräven, Tierra, Primus, HanWag og Brunton. Derudover er kæderne Naturkompagniet, Haglöfs, Filippa K, Boomerang og Klättermusen en del af projektet.

”Der behøves samarbejde internt i branchen for at skynde på udviklingen, både teknisk, organisatorisk og på policy-niveau. Sammen kan virksomhederne skabe langsigtede forbedringer for mennesker og miljø,” siger Maria Sandow, modebranche-ansvarlig hos Svensk Handel.

I Learning & Innovation Forum kan virksomhederne uddanne deres designere og indkøbere, dele erfaringer og søge samarbejdspartnere om miljø- og bæredygtighedsspørgsmål.

”Vi ser vores deltagelse i forummet som en måde hvorpå vi yderligere kan styrke vores arbejde med disse spørgsmål samtidig som vi vil bidrage til, at spørgsmålene luftes og udvikles i hele industrien,” lyder det fra Helena Helmersson, CSR-chef hos H&M.

Både Sustainable Fashion Academy og Svensk Handel er allerede del af Nordic Fashion Association, der står bag NICE-projektet.

Kilde: Habit.se.
Billede: Filippa K.