Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Skandinavien får nyt bæredygtighedsforum

Et nyt forum under Sustainable Fashion Academy er startet af en række svenske virksomheder. På sigt skal forummet dække hele Skandinavien.
Et nyt forum under Sustainable Fashion Academy er startet af en række svenske virksomheder. På sigt skal forummet dække hele Skandinavien.

Et nyt forum for bæredygtig mode har set dagens lys. I regi af Sustainable Fashion Academy er Learning & Innovation Forum startet af en række svenske virksomheder, men skal på sigt bredes ud så medlemmerne kommer fra hele Skandinavien. Det skriver Habit.se.

Som opstart er H&M og Lindex gået med, ligesom outdoor-virksomheden Fenix Outdoor, med brands som Fjällräven, Tierra, Primus, HanWag og Brunton. Derudover er kæderne Naturkompagniet, Haglöfs, Filippa K, Boomerang og Klättermusen en del af projektet.

”Der behøves samarbejde internt i branchen for at skynde på udviklingen, både teknisk, organisatorisk og på policy-niveau. Sammen kan virksomhederne skabe langsigtede forbedringer for mennesker og miljø,” siger Maria Sandow, modebranche-ansvarlig hos Svensk Handel.

I Learning & Innovation Forum kan virksomhederne uddanne deres designere og indkøbere, dele erfaringer og søge samarbejdspartnere om miljø- og bæredygtighedsspørgsmål.

”Vi ser vores deltagelse i forummet som en måde hvorpå vi yderligere kan styrke vores arbejde med disse spørgsmål samtidig som vi vil bidrage til, at spørgsmålene luftes og udvikles i hele industrien,” lyder det fra Helena Helmersson, CSR-chef hos H&M.

Både Sustainable Fashion Academy og Svensk Handel er allerede del af Nordic Fashion Association, der står bag NICE-projektet.

Kilde: Habit.se.
Billede: Filippa K.