Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Oslo styrker modeugen

Indsalgsperioden skal udvikles og styrkes gennem en fælles koordineret indsats
Indsalgsperioden skal udvikles og styrkes gennem en fælles koordineret indsats

Modeugen i Oslo skal styrkes, så det bliver mere attraktivt for indkøbere og presse at deltage. Indsalgsperioden skal udvikles, og til det har projektet Oslo Moteuke fået 700.000 norske kroner. Det skriver Tekstilforum.no.

Modeugen i Oslo har – ifølge Tekstilforum.no – været præget af dårlig omtale i medierne, navneforvirringer og flere mislykkede initiativer. Det har skabt en negativ holdning, selvom indsalgsperioden for mode og tekstil godt kan måle sig med de skandinaviske nabolandes.

Norwegian Fashion Institute (NFI) har samlet centrale aktører i den norske modebranche til dialog og arrangeret en række arbejdsmøder. Det har ledt til en indsigt, som NFI nu arbejder videre med gennem ansættelsen af af projektleder Elisabeth Mannsverk.

Elisabeth Mannsverk har erfaring med proceshåndtering og mærkevareudviklingsprojekter. Hun skal i tæt samarbejde med NFI udvikle et forprojekt, som skal gennemføres i løbet af 2012. Forprojektet skal føre til dedikerede samarbejdspartnere, en visuel identitet med tilhørende website og en samlet eventkalender, organisationsstruktur, sponsorplatform og en handlingsplan klar til 2013.

Oslo skal være attraktiv
”Målsætningen med projektet er at gøre indsalgsperioden for mode i Oslo mere attraktiv ved at give indkøberne lyst til at være i Oslo under hele perioden, fordi de har en positiv oplevelse af fælles organisering, tilrettelæggelse og kommunikation, siger Gisle Mardal, daglig leder af NFI, og forklarer videre, at det er vigtigt at få etableret en organisatorisk enhed som koordinerer et markedsmæssigt samarbejde involveret i salg og pr-fremmende aktiviteter rettet mod indkøbere og presse.

”Det er afgørende at branchen selv tager ejerskab over projektet. NFI har udført en række mobiliseringsmøder med relevante aktører fra branchen. Allel er enige om, at en koordineret modeuge vil bidrage til at løfte den økonomiske, kommercielle og faglige udvikling og styrke markedspladsen for aktører,” siger han.

Projektet skal dermed forstærke en accelererende udvikling, der allerede er igangsat gennem etableringen af et formaliseret netværk med NFI som samlende organisation.

Kilde: Tekstilforum.no
Billeder: Norwegian Fashion Institute