Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ung dansk designer i finalen i europæisk talentkonkurrence

Danske Camilla Salgaard Nielsen dyster om at lære fra selveste Marc Jacobs.
Danske Camilla Salgaard Nielsen dyster om at lære fra selveste Marc Jacobs.

Siden marts har over 350 håbefulde europæiske designtalenter sendt ansøgninger ind til konkurrencen ”Designer for Tomorrow by Peek&Cloppenburg Duesseldorf”. I maj blev de fem finalister udvalgt – og en af dem er dansker.

Camilla Salgaard Nielsen, født 1986, er uddannet fra Birmingham Institute of Art & Design, og hun betegner selv sin kollektion som stærk, sofistikeret og sort. Som finalist i konkurrencen, har hun sammen med de andre fire europæiske designere været igennem et fire-dages forløb med designkonkurrencens protektor Marc Jacobs.

Marc Jacobs har blandt de 350 indsendte ansøgninger udvalgt en bruttotrup på 30. Og ud af disse 30, har en fagjury valgt de endelige fem finalister. Juryen består blandt andet af Christiane Arp, chefredaktør på tysk Vogue, Melissa Drier, korrespondent for Women’s Wear Daily og Michael Werner, chefredaktør på TextilWirtschaft.

De fem unge designere skal for første gang vise deres kollektioner under den kommende modeuge i Berlin. Det sker den 4. juli kl. 16.30 i Mercedes-Benz Fashion Week Berlin-teltet. Umiddelbart derefter vil juryen med Marc Jacobs i spidsen afsløre den endelige vinder.

Prisen i talentkonkurrencen er et læringsforløb superviseret af Marc Jacobs selv. Vinderen vil kunne besøge den verdenskendte designer i dennes studios i Paris og New York, for derefter at udarbejde en kollektion, der skal vises under den næste berlinske modeuge i januar 2013.

De andre designere i konkurrencen er respektivt Ramil Makinano og Laura Williams, begge fra Storbritannien, Leandro Cano Luque fra Spanien og Siddhartha Anselm Meyer fra Tyskland.

Billeder: Camilla Salgaard Nielsen og hendes skitser