Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Konference: Skab innovation gennem tradition

Innovation behøver ikke kun handle om fremtiden - man kan nemlig også se mod gamle dage og bruge det som innovationsfaktor.
Innovation behøver ikke kun handle om fremtiden - man kan nemlig også se mod gamle dage og bruge det som innovationsfaktor.

Innovation har længe været et buzz-word i mange, mange brancher – modebranchen inklusiv. Men man behøver ikke altid vende sig mod de nyeste teknologier og spændende materialer, for at skabe innovation. Det viser en konference 11. juni i Den Gamle By i Aarhus, der formidler erfaringerne og produkterne fra et længere forløb.

Under titlen Retrokoncepter har seks virksomheder – Georg Jensen Damask, Katvig, Lene Bjerre Design, Skriver Collection, Haugland Collection og Danish Art Weaving – gennem et år gennemgået en proces med forskere og eksperter fra Herning Museum Textilforum og Center for Tekstilforskning ved Københavns universitet, samt med folk fra improvisationsteatret Moving Minds.

Kombinationen får dig måske til at studse, men forløbet er nøje planlagt og har været faciliteret af Innovationsnetværket Livsstil – Bolig og Beklædning i samarbejde med Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi.

Hele konceptet er startet ud fra et ønske om nye former for konceptudvikling, ny story telling og bedre udnyttelse af forskeres viden om historiske traditioner, mønstre, designs og teknikker fra Yngre Stenalder og op til i dag.

Målet er at skabe vækst i virksomhederne via ny viden, der kan skabe nye designs og bæredygtige løsninger med en ny branding og story telling, der kan profilere virksomhederne i forhold til kollegaerne på markedet.

Hver virksomhed har produktmodnet ideoplæg og indarbejdet læring og metoder omkring innovationsprocesser og story telling, så de nye produkter får en iklædning med historiske rødder i et samspil med virksomhedens hovedprodukter. Virksomhederne kan nu dokumentere stor succes med nye produkter afledt af projektet, og deres produkter kan ses på konferencens egen udstilling.

Programmet til konferencen:
09.30-10.00 Registrering. Kaffe, the, boller m.m fra gamle opskrifter

10.00-10.15 Velkomst, v. Betina Simonsen, Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning

10.15-12.00 Den røde tråd i projektet Retrokoncepter
– Læringsmetoden, v. Svend Erik Nissen
– Eksempel på forskerbidrag til en virksomhed, v. museumsinspektør Tove Engelhardt Mathiassen
– Virksomheder fortæller om erfaringerne

12.00-13.00 Frokost i Entré Cafeen med historiske retter fra 1700-tallet

13.00-13.30 Brug af kreative metoder i projektet Retrokoncepter, v. Bo Krüger, Moving Minds

13.30-14.30 Rundgang i projektet Retrokoncepters udstilling med egne resultater
– Hver virksomhed forklarer ved egen stand
– Dialog mellem deltagerne

14.30-14.50 Energirig Happy End, v. Bo Krüger, Moving Minds

14.50-15.00 Afslutning, v. Svend Erik Nissen, Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning
– Next step

Efter konferencen kan deltagerne gratis gå rundt i Den Gamle Bys forskellige seværdigheder og i særudstillingen.

Tilmelding til Svea Lund, Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, info@innonetlifestyle.com senest torsdag d. 7. juni kl. 12.

Konferencen foregår d. 11. juni kl. 10.00-15.00 i Den Gamle By, Aarhus, Hobrohuset