Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dansk tøjproducent kæmper sig ud af krisen

For den danske tøjproducent Kwintet har krisen været hård. Med et fald i omsætning på op mod 15 pct. har krisen sat sine tydelige spor – men nu melder Mikael Sternberg, dansk topchef, at virksomheden satser mod et salg på seks mia. kr.
For den danske tøjproducent Kwintet har krisen været hård. Med et fald i omsætning på op mod 15 pct. har krisen sat sine tydelige spor – men nu melder Mikael Sternberg, dansk topchef, at virksomheden satser mod et salg på seks mia. kr.

For den danske tøjproducent Kwintet, der blandt producerer Kansas-arbejdstøj, har krisen været hård. Med et fald i omsætning på op mod 15 pct. har krisen sat sine tydelige spor – men nu melder Mikael Sternberg, dansk topchef, at virksomheden satser mod et salg på seks mia. kr. Det skriver Dagbladet Børsen.

Oprindeligt var Kwintet en dansk virksomhed, men efter kapitalfonden Axcel solgte virksomheden i 2005, har den været ejet af den svenske fond IK Capital Partners. Hovedkonteret blev flyttet til Malmø, men virksomheden har stadig stor tilknytning til Danmark, ligesom stort set alle i ledelsen er danske.

I 2010 blev Mikael Sternberg hentet fra Danisco som ny topleder, og han fik sat skik på forretningen. Antallet af underleverandører er skåret ned, der er færre lagre og mange af de sidste års opkøbte brands er droppet.

”Vi havde 26 aktive brands. Så mange brands kan man ikke fremadrettet understøtte. Problemet er, at mange af mærkerne pludselig var blevet mere en del af medarbejdernes identitet. Det er jo forkert for så glemmer man kunderne, og derfor har vi i dag kun ni brands,” siger Mikael Sternberg til Børsen.

Fremadrettet vækst
Virksomheden producerer også tøj til olieindustrien, hospitaler, restauranter og specielle uniformer designet efter kundernes ønsker. Og med en omsætning på 4,5 mia. kr. i 2011, er Kwintet næsten fire gange så stor, som de næststørste europæiske virksomheder.

”Vi blev pænt hårdt ramt af krisen med et fald i omsætningen på op mod 15 pct. Men som det ser ud nu, har vi potentialet til at vokse til seks mia. kr. inden for de næste tre år,” lyder det fra Mikael Sternberg.

”Selvom markedet generelt er flad, så tror jeg vi kan øge vores andel,” siger han med henvisning til, at væksten skal ske organisk, da virksomheden ikke planlægger opkøb foreløbig.

Kwintet tjente 300 mio. kr. i 2011. Og eftersom målet er en overskudsgrad på ca. 10 pct., skal indtjeningen fordobles over de næste par år.

Kilde: Børsen
Billeder: Kwintet