Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Storaktionær kræver Pandora-køb

En af selskabets største aktionærer kræver nu, at virksomheden kigger efter opkøbsemner.
En af selskabets største aktionærer kræver nu, at virksomheden kigger efter opkøbsemner.

En af selskabets største aktionærer kræver nu, at virksomheden kigger efter opkøbsemner.

Mens smykkeselskabet Pandora arbejder på højtryk på at få styr på sine salgskanaler, kræver en af virksomhedens grundlæggere Rene Sindlev nu, at selskabet begynder at kigge sig aktivt om efter opkøbsemner. Det skriver Epn.dk.

Rene Sindlev, der ejer knap 5 pct. af Pandora og har stået for opbygningen af virksomhedens succesfulde amerikanske forretning, påpeger således, at han forventer, at det børsnoterede smykkeselskab inden for kort tid går på jagt efter mulige opkøbsemner, der kan understøtte den haltende vækst i Pandora.

Stor tilbagegang
Udmeldingen fra storaktionæren kommer efter gårsdagens regnskab fra Pandora, der viste en kraftig tilbagegang i omsætningen, fordi smykkeselskabet er begyndt at lade forhandlere bytte langsomt sælgende smykker ud med andre, der hurtigere og nemmere kan omsættes.

»Jeg har gjort Pandora-ledelsen opmærksom på, at jeg mener, man bør kigge sig om efter opkøbsmuligheder. Man er nødt til at udbygge sin vækst og sit sortiment af produkter. Det er helt naturligt for et stort børsnoteret selskabet,« siger han.

Rene Sindlev henviser blandt andet til, at Pandora fortsat er meget afhængig af de såkaldte charms, som udgør langt hovedparten af omsætningen.

Hos ATP, der ligeledes er en betydelig aktionær i smykkevirksomheden, og som stædigt har holdt fast i sin aktiepost, mens mange andre professionelle investorer har solgt ud, understreger aktiechef Claus Wiinblad, at han anser et stærkt cashflow for at være en af Pandoras helt store styrker.

»En af grundene til, at vi gik ind i aktien og fortsat har holdt fast, er det meget stærke cashflow, som virksomheden genererer. Men om det skal udnyttes til opkøb her og nu, vil jeg lade andre om at bestemme,« siger Claus Wiinblad.

Samlet set omsatte Pandora for 1,4 mia. kr. i årets 1. kvartal og tjente 338 mio. kr. efter skat, hvilket isoleret set er en tilbagegang i forhold til samme periode sidste år. Pandora-aktien blev dog alligevel en af dagens højdespringere på børsen, hvor både investorer og analytikere havde frygtet meget svagere tal.

Tilfreds direktør
Den nytiltrådte Pandora-direktør Björn Gulden erklærer sig da også tilfreds med udviklingen, men hæfter sig ved, at man fortsat står over for en række udfordringer på kort sigt. Netop derfor er opkøb heller ikke øverst på direktørens dagsorden.

»Vi er i gang med at lade forhandlere ombytte produkter, hvilket vil påvirke årets første seks måneder. Og i eksempelvis Australien og Tyskland har vi stadig udfordringer. Så første udfordring er at løfte salget i de enkelte butikker,« siger han og peger på, at muligheden for opkøb dog ikke er afskrevet, når selskabet kommer længere ud i fremtiden.

»Det er en bestyrelsesbeslutning, men hvordan vores kapitalstruktur ser ud, og om vi skal udnytte den, kommer vi tilbage til på et senere tidspunkt,« siger han.

Kilde: Epn.dk