Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Marks & Spencer vil skaffe flere råvare gennem bæredygtighedsprojekt

For nyligt annoncerede Marks & Spencer en ny forretningsmetode, der skal gøre forbruget af tøj mere bæredygtigt, bland andet ved at genbruge gammelt tøj.
For nyligt annoncerede Marks & Spencer en ny forretningsmetode, der skal gøre forbruget af tøj mere bæredygtigt, bland andet ved at genbruge gammelt tøj.

For nyligt annoncerede Marks & Spencer en ny forretningsmetode, der skal gøre forbruget af tøj mere bæredygtigt.

Det såkaldte Shwopping-initiativ giver nemlig kunderne mulighed aflevere deres uønskede tøj, der så afhentes af Oxfam – Storbrittaniens svar på Kirkens Korshær – som siden videresælger det gennem deres netværk.

Mike Barry, der er chef for M&S’ CSR-afdeling, fortæller, at projektet også kan bruges til indsamling af råvarer – bomuld, uld, cashmere og polyester. 

"Vi leder efter ‘rent’ affald – såsom uld, cashmere, polyester eller bomuld – hvor der er et rent materiale, vi kan bryde ned eller genanvende til tøj. Det handler om at sikre råvarer for fremtiden," siger Mike Barry til Drapers. 

Det anslås, at det kan tage op mod tre år at få indarbejdet processen, hvor materiale genanvendes som en ressource. 

Dilys Williams, leder af London College of Fashion Center for Sustainability, der samarbejder med M&S om Shwopping-ordningen, siger, at svingende råvarepriser tvinger detailhandlerne til at genoverveje deres forsyningskæder for at forbedre effektiviteten. Det er begyndelsen på en ændring blandt high street-forhandlere, forklarer hun til Drapers.

"Forhandlere tænker mere på de ressourcer, der allerede er brugt. Man har brug for noget innovativt for virkelig at ændre tingene," tilføjer hun.